Fortnite a revenit pe iOS mulţumită lui Xbox Cloud Gaming

Scris de | 7 mai, 2022
Fortnite a revenit pe iOS mulţumită lui Xbox Cloud Gaming

Disputa dintre Apple şi Epic Games ţine deja de aproape 2 ani şi are de-a face cu excluderea lui Fortnite din App Store. Totul a început când Epic Games a fentat sistemul Apple şi taxa de 30% pe care dezvoltatorii o plătesc spre firma din Cupertino. Şi uite aşa am rămas fără Fortnite pe iPhone… până azi, când Microsoft vine cu o soluţie.

De fapt există deja o soluţie sub forma lui GeForce NOW, care prin intermediul lui Safari îţi permitea să te joci Fortnite. Acum Microsoft susţine Epic Games în lupta cu Apple şi aduce Fortnite pe iOS cu o altă metodă. Popularul titlu battle royale/builder cu zeci de milioane de jucători în toată lumea şi cu concerte şi evenimente tematice ţinute acolo este acum disponibil prin serviciul de game streaming Xbox Cloud Gaming.

Îl puteţi juca intrând în browserul Safari, la adresa Xbox.com/play. Aveţi nevoie doar de un cont Microsoft şi atât, e totul gratuit, nu e nevoie de Xbox Game Pass, iar Fortnite este şi el gratuit. NVIDIA făcea ceva similar în ianuarie, tot prin Safari. E interesant cum Microsoft se aliază cu Epic în disputa cu Apple, iar cele două firme au mai avut înţepături de-a lungul anilor, prin reclame cu „I’m a PC” şi alte artificii de marketing cu aluzie la ecosistemul închis Apple.

Pe de altă parte nimeni nu uită că într-un moment greu în istoria companiei fondate de Jobs şi Wozniak, MS a venit cu sprijn financiar. Apple a stricat planurile Microsoft de a lansa o aplicaţie Xbox Cloud Gaming, solicitând ca fiecare joc să fie descărcat separat şi interzicând cloud gaming-ul pe platforma sa.

Etichete: , , , ,

Sursa: Techcrunch