Sony Xperia 10 IV, lansat oficial: Preț și specificații

Scris de | 11 mai, 2022
Sony Xperia 10 IV, lansat oficial: Preț și specificații

Sony lansează astăzi noul smartphone Xperia 10 IV, dezvoltat în jurul unei baterii cu o capacitate mare, cu integrarea tehnologiilor Sony, totul într-un design compact și ușor. Xperia 10 IV este un telefon mid-range care a fost proiectat pentru a oferi performanță, calitate și portabilitate. 

Sony Xperia 10 IV: Performanță și Design

Xperia 10 IV combină autonomia bateriei care durează întreaga zi cu performanța. Totodată, este cel mai ușor smartphone 5G din categoria celor cu o baterie de 5000mAh sau mai mult. Datorită funcției Xperia Adaptive Charging, utilizatorii beneficiază de fiabilitate în ceea ce privește autonomia bateriei, și după trei ani de folosire. Aceasta funcționează prin monitorizarea bateriei în timpul încărcării pentru a nu fi suprasolicitată.

Având rezistență la apă și praf certificată IP65/68, Xperia 10 IV este conceput pentru viața de zi cu zi, astfel încât să poată fi folosit fără griji, fie că alergi sau te relaxezi la piscină. Display-ul Xperia 10 IV utilizează Corning Gorilla Glass Victus. Sticla Gorilla Glass aduce îmbunătățiri atât în ceea ce privește rezistența la impact, cât și la zgârieturi. Platforma mobilă Snapdragon 695 5G poate gestiona toate aplicațiile, filmele, jocurile și multe altele, cu performanțe mai bune și eficiență energetică.

Xperia 10 IV este disponibil în patru variante de culoare: Negru, Alb, Mentă și Lavandă.

Sony Xperia 10 IV: Fotografii și clipuri video

Atunci când utilizatorii își doresc să facă o fotografie, Xperia 10 IV se folosește de senzorul triplu ca să obțină o imagine bună din prima încercare, datorită Superior Auto care se adaptează condițiilor peisajului și utilizează tehnologia de detectare a subiectului. Xperia 10 IV selectează apoi automat setările potrivite, cum ar fi ISO și viteza de fotografiere. Cu trei obiective diferite, de 16, 27 și 54mm, utilizatorii pot realiza mai toate tipurile de fotografii.  

Sony Xperia 10 IV: Advanced Blur Reduction

La realizarea unei fotografii, mai ales seara sau în condiții de luminozitate redusă, cea mai mică mișcare a mâinii poate provoca neclarități în imagine. Xperia 10 IV permite utilizatorilor să realizeze imagini fără efect de blur, chiar și în condiții de luminozitate scăzută, datorită tehnologiei de stabilizare optică a imaginii.

De asemenea, permite durate mai lungi de declanșare pentru a realiza o fotografie fără zgomot, prin captarea unei cantități mai mari de lumină. Stabilizarea optică a imaginii (OIS) este utilă pentru fotografii, și funcționează și pentru clipuri video. Atunci când utilizatorii înregistrează video în mișcare, tehnologia Optical SteadyShot și sistemul hibrid de stabilizare a imaginii oferă rezultate mai stabile, cu mai puțin blur.  

Sony Xperia 10 IV: Mai puțin zgomot în condiții de luminozitate scăzută

În cazul fotografiilor realizate în condiții de luminozitate redusă, zonele strălucitoare apar adesea supraexpuse și zonele întunecate sunt foarte opace, lucru care provoacă pierderea anumitor detalii. Xperia 10 IV poate detecta acest lucru și fotografiază automat în mod HDR, reproducând toate detaliile mai bine.

În plus, funcția îmbunătățită Night Mode le permite utilizatorilor să realizeze fotografii mai clare. Fotografiind noaptea sau în condiții de luminozitate scăzută, calitatea imaginii poate fi adesea afectată în mod negativ de zgomotul vizual. Cu toate acestea, Xperia 10 IV a îmbunătățit calitatea imaginii în Night Mode prin utilizarea datelor RAW în procesarea internă.

Sony Xperia 10 IV: Display OLED

Cu un ecran OLED de 6.0” și un raport de aspect de 21:9, fără notch sau perforație pentru cameră, Xperia 10 IV le permite utilizatorilor să vizioneze filme, să se joace și multe altele. Cu 15% mai luminos în timpul vizionării decât predecesorul său, ecranul wide OLED cu un raport de aspect 21:9 reproduce imagini mai bune, datorită culorilor vii și a nuanțelor de negru. Bazându-se pe expertiza Sony în domeniul televizoarelor, display-ul unic TRILUMINOS pentru telefoane mobile și optimizarea imaginii video fac ecranul să fie mai potrivit pentru vizionarea de filme.

Ecranul în format 21:9 poate fi împărțit în două secțiuni separate sau în două ferestre care se suprapun, fiind bun pentru navigarea pe Internet și pentru vizionarea de clipuri video simultan. În modul Multi-window utilizatorii pot să treacă rapid de la aplicația pe care au utilizat-o cel mai recent la aplicațiile recomandate, fiind astfel mai ușor să găsească aplicațiile pe care vor să le ruleze în fereastra de sus și în cea din partea inferioară a ecranului.  

Sony Xperia 10 IV: Experiența audio

Funcția High-Resolution Audio este disponibilă și alături de o pereche de căști wireless. LDAC transmite de aproximativ trei ori mai multe date (la rata maximă de transfer de 990 kbps) decât sistemul audio convențional Bluetooth, permițându-le utilizatorilor să se bucure de conținut audio de înaltă rezoluție fără fir, la o calitate bună, cât mai apropiată de cea a unei conexiuni dedicate cu fir.

Sony Xperia 10 IV: Accesorii

Dacă doresc, utilizatorii se pot bucura, alături de Xperia 10 IV, de o husă cu un stand încorporat. Această husă subțire este acoperită cu materiale antibacteriene, concepută pentru a se potrivi bine în mână și este realizată conform cu principiile Sony de durabilitate și calitate.

Sony Xperia 10 IV: Preț și Disponibilitate  

Xperia 10 IV va fi disponibil cu Android 12 începând cu jumătatea lunii iunie 2022 la un preț recomandat de aproximativ 2.299 de lei. Precomenzile pentru acest model sunt disponibile începând cu data de 24 mai 2022.

Etichete: , , , , , ,