TikTok se apucă de gaming, face teste în Vietnam cu o funcţie de game sharing

Scris de | 20 mai, 2022
TikTok se apucă de gaming, face teste în Vietnam cu o funcţie de game sharing

După ce a cucerit piaţa platformelor de socializare prin video şi lipsync, dar şi provocări, TikTok a pus ochii pe gaming. Gigantul din China face teste în Vietnam cu o funcţie care le permite utilizatorilor să joace jocuri în aplicaţie.

Includerea de jocuri pe platformă ar fi o nouă sursă de venituri pentru companie, dar şi o metodă de a creşte timpul petrecut de utilizatori în aplicaţie, gâsca cu ouă de aur pentru platformele social media. Aplicaţia TikTok are deja peste 1 miliard de utilizatori activi pe lună, iar compania mamă TikTok, ByteDance a ales Vietnam-ul pentru teste, deoarece este o piaţă a cunoscătorilor în ale Internetului. În plus are o populaţie tânără, cu 70% din oameni având sub 35 de ani.

ByteDance are de gând să lanseze funcţiile de gaming şi în alte ţări, în special în Asia de Sud Est. Acea regiune e în general zona de alpha şi beta testing pentru jocuri de mobil, iar acolo s-a putut juca COD Mobile, PUBG Mobile sau Apex Legends Mobile cu luni sau ani înainte de lansare. Nu mai vorbim despre Diablo Immortal. Deocamdată TikTok face teste cu jocuri HTML5, mai degrabă minigame-uri, decât jocuri full şi caută colaboratori în rândul dezvoltatorilor third party, precum Zynga de exemplu.

Utilizatorii TikTok pot viziona global stream-uri cu jocuri, dar nu pot juca încă jocuri în aplicaţie. În SUA există doar câteva jocuri asociate TikTok, precum Disco Loco 3D, o provocare de muzică şi dans, dar şi Garden of Good, unde creşti legume pentru a primi donaţii. Vietnam are o politică restrictivă cu privire la jocuri de noroc, violenţă şi conţinut sexual, deci jocurile vor trebui alese cu grijă. Ce e clar e că vor integra şi reclame.

Etichete: , , , ,

Sursa: arabnews.com