REVIEW Razer Leviathan V2, un soundbar cu RGB numai bun pentru joacă și muzică

REVIEW Razer Leviathan V2, un soundbar cu RGB numai bun pentru joacă și muzică

Scris de | 31 mai, 2022

Dacă îți mai aduci aminte de vremurile apuse în care fiecare sistem PC venea echipat cu acele boxe, albe, care ajungeau inevitabil galbene după un număr de ani, vei putea trage o concluzie despre cât de tare a evoluat partea audio în ceea ce privește mașinăriile de joacă. Iar conceptul de soundbar, în sine, este unul cu care suntem mai puțini obișnuiți atunci când vorbim de gaming, acesta fiind un device pe care îl regăsim cu preponderență în fața televizorului. Deci? Cum se comportă Razer Leviathan V2?

Noua variantă a soundbarului Razer a poposit pe biroul meu pentru a fi pus la treaba așa cum trebuie, în jocuri, dar și în muzica cea de toate zilele, pe care o ascult în timp ce încerc fiu productiv. În primul rând, trebuie să specific că designul său este unul foarte plăcut ochiului, și că se integrează perfect într-un setup ceva mai premium de joacă. Și spun premium pentru că, da, Razer a fost și va rămâne un brand care se adresează utilizatorilor care își doresc produse mai calitative.

Integrare în setup

Dimensiunile device-ului sunt perfect potrivite chiar și pentru birouri de dimensiuni mai mici, iar acesta vine la pachet și cu un subwoofer care completează perfect experiența audio. Deși nu este chiar cel mai mic, tot din punct de vedere al dimensiunilor, el ar trebui să-și găsească locul destul de facil, oricum, în interiorul setup-ului. Pachetul complet nu te va lăsa fără spațiu pe birou, însă nu pot să spun nici că va trece neobservat în ansamblu.

Un alt lucru important de precizat este faptul că nu „prea” poate fi legat la un televizor. Desigur nu acesta e scopul lui, tehnologia sa fiind destinată unei poziționări mult mai aproape de utilizator, însă am fost puțin curios să văd cum s-ar comporta într-o astfel de situație. Iar dacă te întrebi care e motivul pentru care nu l-am conectat la TV, acesta e simplu. Din lipsa unei intrări optice pe șasiu. Desigur, mai exista și varianta Bluetooth, dar deja s-ar mai fi pierdut din calitate.

Să revenim, totuși, la scopul acestui review. În ceea ce privește porturile de conexiune, Leviathan V2 este destul de economicos. În sensul că are doar trei intrări pe spate, un USB-C pentru conexiunea la PC, un output port pentru subwoofer și mufa de conexiune la priză. Atât. Bine, pot chiar să spun că apreciez acest minimalism, și mi se pare că nu ai nevoie de ceva în plus. În plus, așa cum spuneam mai sus, există și posibilitatea unei conexiuni Bluetooth, ba chiar Bluetooth 5.2, iar sursa audio poate fi comutata cu lejeritate între telefon/tabletă sau PC cu ajutorul unui buton dedicat dispus pe partea frontală a device-ului.

Și ca să trecem și la partea frontală, pe lângă culorile RGB, care oferă un efect dinamic foarte interesant, pe lângă faptul că Leviathan V2 poate fi conectat și la Razer Synapse, soundbarul dispune de 5 butoane fizice. Unul pentru a comuta conexiunea, unul Bluetooth, butonul de power, plus alte două pentru controlul volumului. Și în acest caz, remarcăm minimalismul și utilitatea practică a felului în care a fost gândit device-ul.

Sunet

Și să trecem și la sunet. Încă de la prima pornire, am observat cum range-ul lui Leviathan V2 este foarte bine reglat, mai ales atunci când asculți muzică, iar subwooferul nu are ce să strice în această ecuație, asta e clar. Iar soundstage-ul m-a impresionat și el destul de mult, Leviathan V2 redând foarte precis sunetele diverselor instrumente. Am ascultat „Wish you were here” de la Pink Floyd și pot să spun că a fost clar peste medie, din punct de vedere calitativ. Iar joasele livrate sunt și ele la un nivel potrivit, nici prea „in your face”, dar nici să fie prea slabe.

În ceea ce privește gamingul, soundbarul vine echipat cu THX Spatial Audio, care are grijă să livreze sunetul într-un mod 360, cât mai precis posibil. Desigur, nu atinge precizia unui headset de top, însă este clar peste tradiționalele sisteme audio. În CS:GO sau PUBG poți chiar să aproximezi direcția din care cineva trage în tine, sau unde sunt inamicii, ceea ce mi se pare o performanță având în vedere că, repet, nu vorbim de o pereche de căști.

Concluzia connect

Razer Leviathan V2 este o alternativă fresh și extrem de calitativă la un sistem audio convențional pentru PC, vine echipat și cu RGB și livrează un sunet de calitate indiferent dacă vorbim de muzică sau de gaming. Recunosc, sunt la prima experiență cu un soundbar de PC și mă gândesc acum cu regret de ce am așteptat atât de mult până să testez așa ceva. Deși vine la un preț poate ușor peste un prag peste care unii utilizatori nu ar vrea să treacă, de aproximativ 1200 de lei, build-ul și calitatea sunetului se ridică cu siguranță la acest nivel.

Etichete: , , , ,