Qualcomm vrea să cumpere ARM alături de un consorţiu format din Samsung, Intel, alte companii mari

Scris de | 3 iunie, 2022
Qualcomm vrea să cumpere ARM alături de un consorţiu format din Samsung, Intel, alte companii mari

După ce a picat achiziţia ARM de către NVIDIA, acum un nou cumpărător se iveşte la orizont. E vorba despre Qualcomm, care nu va face achiziţia singură, ci alături de un consorţiu de mai multe companii. Fiecare ar avea un procent în ARM.

În acest moment firma britanică ARM este deţinută de către SoftBank, care pregăteşte o listare la bursa din SUA. NVIDIA trebuia să preia ARM pentru 40 de miliarde de dolari, dar tranzacţia nu a fost aprobată de autorităţile din SUA, China, UE. Asta şi pentru că ARM dezvoltă nucleele ce stau la baza a miliarde de terminale şi trebuie să rămână independentă, având tehnologii standard necesare tuturor marilor producători de cipuri.

Qualcomm discută deja cu Samsung, Intel, SK Hynix şi nu m-ar mira să intre şi MediaTek pe fir, pentru a cumpăra procente din ARM. Şi Marea Britanie are un pion în acest joc, oficialii Guvernului solicitând naţionalizarea companiei pe fondul faptului că tehnologiile şi produsele sale au interes strategic. ARM este o firmă imparţială, care oferă contracte de licenţiere partenerilor din toate ţările de pe glob, fără discriminare.

Qualcomm s-a opus vehement achiziţiei de către NVIDIA, considerând acest lucru un avantaj nedrept. Suntem în plină criză a semiconductorilor, deci aceste mutări sunt cât se poate de importante. Apple a trecut la ARM pentru laptopuri, computere, tablete, deci viitorul e definit de acest nume britanic.

Etichete: , , ,

Sursa: Financial Times