Samsung vrea să ne ofere telefoane pliabile mai accesibile, pregătind un Galaxy A Flip, Galaxy A Fold

Scris de | 30 iunie, 2022
Samsung vrea să ne ofere telefoane pliabile mai accesibile, pregătind un Galaxy A Flip, Galaxy A Fold

Ştim deja de ceva vreme că Samsung se pregăteşte să lanseze telefoanele pliabile Samsung Galaxy Z Fold 4 şi Galaxy Z Flip 4 în august 2022, dar azi aflăm că firma sud coreeană are planuri mai complexe de atât. Spre exemplu se pare că pregăteşte pliabile midrange încadrate în gama Galaxy A (Galaxy A Flip/ Galaxy A Fold).

Samsung este în acest moment lider de piaţă în zona telefoanelor pliabile, având o cotă de 80%. Singura ameninţare este una în perspectivă, Apple părând gata să îi pună probleme odată ce intră în segment în 2024 sau 2025, aşa cum indică leak-urile. Primul Samsung Galaxy Fold a debutat în 2019, la preţul de 1980 de dolari. Ulterior succesorii coborau pe la 1800 de dolari, iar Z Flip se găsea şi lejer sub 1000 de dolari.

Cândva pe parcursul anului trecut au apărut zvonuri că Samsung ar pregăti un Galaxy Fold ceva mai ieftin. Acum zvonurile acelea revin şi plasează terminalul în seria Galaxy A. Printre surse se numără şi publicaţia coreeană ET News, care are o reputaţie destul de bună când vine vorba despre scăpări. Publicaţia afirmă că Samsung lucrează la un smartphone pliabil entry level, cu preţ sub 1 milion de won, adică 771 de dolari.

Dacă punem şi taxele, sare de 800 de dolari, dar tot nu e rău. Zvonurile din trecut vorbiseră de alfel despre un Galaxy Fold Lite cu preţ în jurul a 900 de dolari. Modul în care Samsung a ajuns la acest preţ este prin excluderea de funcţii premium şi oferirea doar celor de bază. Spre exemplu nu avem stratul Ultra Thin Glass, suport pentru stylus şi probabil nici camere sub ecran sau camere avansate în spate. 2024 ar fi noul termen limită pentru lansare.

Etichete: , , , ,

Sursa: Phone Arena