BMW include microtranzacţii pe maşinile sale: 18 dolari pe lună pentru scaune încălzite

Scris de | 16 iulie, 2022
BMW include microtranzacţii pe maşinile sale: 18 dolari pe lună pentru scaune încălzite

Ne-am obişnuit să auzim de loot box-uri şi NFT-uri în jocuri, de microtranzacţii şi alte gimmickuri care scot bani de la gameri, dar cum vi s-ar părea să aveţi asta pe un automobil? Nu e vorba despre Tesla aşa cum credeaţi, ci chiar despre BMW, care cere 18 dolari pe lună dacă vrei scaune încălzite.

Ştim că poţi plăti în plus pentru climatizare, scaune încălzite la achiziţionarea unei maşini sau pentru un serviciu ca iDrive, dar abonament la încălzire? Asta e ceva nou. BMW oferă abonamente de acest tip în Coreea de Sud, oferta viralizandu-se rapid pe Internet. Ce e drept chestiunea nu e chiar nouă, deoarece producătorul german a anunţat încă din 2020 că pregăteşte microtranzacţii pentru funcţii ale automobilelor sale.

Era vorba pe atunci despre faza lungă automată sau adaptive cruise control. Pentru scaune încălzite se plătesc 18 dolari pe lună sau 180 de dolari pe un an, eventual 300 de dolari pe 3 ani. Dacă vrei scaune încălzite nelimitat te costă 415 dolari. Fundamentul acestor oferte este de fapt lucrul cu care lumea are o problemă. Funcţiile există deja pe automobile, doar că sunt blocate în spatele unui paywall, aşa cum vedem şi la Tesla.

BMW oferă şi abonamente pentru volane încălzite, pentru 12 dolari pe lună, dar şi captura video de pe camerele automobilului la 235 de dolari pe lună.

Gigantul german a dat un răspuns tuturor celor revoltaţi de aceste sume şi presei, afirmând că în SUA cel puţin peste 90% din vehiculele sale sunt comandate cu scaune încălzite din start. Acele beneficii se întind pe întreaga durată de viaţă a produsului. Tot în SUA BMW oferă două funcţii On Demand pe maşinile sale: camera de bord şi pornirea maşinii de la distanţă. Aparent blocarea lor în spatele unei taxe se face pentru ca un client să le încerce întâi pentru o sumă mică şi apoi dacă e mulţumit să le cumpere definitiv odată cu vehiculul.

Etichete: , , , ,

Sursa: Euronews