PlayStation VR 2 primeşte noi detalii de la Sony

Scris de | 28 iulie, 2022
PlayStation VR 2 primeşte noi detalii de la Sony

Sony a prezentat până acum headsetul său VR PlayStation VR 2 cu detalii foarte sumare, dar a decis pe 27 iulie să ne ofere în sfârşit un demo mai copios. PS VR2 va avea un „See Through View”, care îţi va permite să vezi ce te înconjoară fără să dai casca jos.

E practic un mod „Transparent”, cum avem la căşti cu ANC, doar că acolo e pentru audio, iar aici e pentru vedere. See-Through va fi accesibil apăsând butonul Function de pe headset sau folosind un card din Control Center. Cu ajutorul acestei funcţii te vei putea orienta în spaţiu, în timp real şi vei putea găsi mai uşor controllerele de exemplu. Headsetul poate şi cartografia camera în care te afli şi crea graniţe şi limite folosind controllerul.

Cei care au o cameră PS5 HD, care costă 60 de dolari şi au şi un green screen pot crea un overlay cu o imagine live cu ei înşişi jucându-se. Asta e foarte util pentru streaming. Avem şi detalii tehnice cu privire la randarea de conţinut VR şi non VR pe PS VR2. În mod VR conţinutul va fi randat la 4000 x 2040 pixeli (2000 x 2040 pixeli per ochi) în format HDR la 90 sau 120 Hz. Ca idee, PS VR-ul original avea 960 x 1080 pixeli per ochi.

Conţinutul non VR, filme sau jocuri va fi randat pe un ecran virtual mare, iar ceea ce rezultă va fi în rezoluţie de 1920 x 1080 pixeli, la 24, 60 sau 120 Hz. Camerele de pe headset, alături de controllerele PS VR 2 vor detecta controllerele şi vor ajuta la crearea unui areal de gaming customizat.

Ce nu avem din păcate e o dată de lansare clară pentru PS VR2. Se zvoneşte că vom vedea o lansare în perioada sărbătorilor de iarnă din 2022.

Etichete: , , , ,

Sursa: Sony