PlayStation 5 primeşte o actualizare care îi aduce suport 1440p

Scris de | 30 iulie, 2022
PlayStation 5 primeşte o actualizare care îi aduce suport 1440p

Sony a lansat un nou update, mai precis un firmware beta pentru PlayStation 5 la acest final de săptămână. El aduce două funcţii mult dorite de posesori: semnal 1440p şi foldere pentru jocuri. Output-ul 1440p este încă o opţiune pe lângă cel 720p, 1080p, 1080i şi 2160p.

Consola PlayStation 5 va putea acum să scoată semnal video şi să redea conţinut la rezoluţie de 2560 x 1440 pixeli. Funcţia a fost solicitată încă de pe vremea lui PlayStation 4 Pro, dar abia acum a sosit. Microsoft avea aşa ceva încă de la Xbox One X. Jocurile care sunt randate în 4K vor primi un downsampling la 1440p în acest caz. De remarcat că acest tip de rezoluţie se mulează la fix pe monitoarele INZONE lansate de Sony, care au fix rezoluţia 1440p.

Nu e prima dată când Sony face ceva de gen, deoarece a adăugat suport VRR pe PS5 imediat ce televizoarele sale de top au primit această funcţie. Mai primim şi foldere, sau mă bine zis „Gamelists”. Puteţi crea acum Gamelists care vă permit să sortaţi jocurile instalate pe sistem în foldere personalizate. Puteţi avea până la 15 gamelists, cu până la 100 de jocuri per gamelist. Până acum toate jocurile descărcate erau „aruncate” într-un singur loc şi nu erau bine organizate.

Beta-ul mai aduce şi posibilitatea de a seta şi compara acustica 3D cu cea Stereo Audio. Avem şi acces mai facil la Activities în desfăşurare şi putem crea un Share Screen de la un membru din Party pentru a îi vedea gameplayul. O altă noutate în changelog este posibilitatea de a trimite stickere şi mesaje vocale spre grupuri din card-ul Game Base.

Etichete: , , , ,

Sursa: Sony