WhatsApp introduce noi opțiuni de securitate, inclusiv blocarea screenshot-urilor, și extinde limita de ștergere a unui mesaj la 60 de ore

Scris de | 9 august, 2022
WhatsApp introduce noi opțiuni de securitate, inclusiv blocarea screenshot-urilor, și extinde limita de ștergere a unui mesaj la 60 de ore

WhatsApp îți va permite acum să ștergi un mesaj cu până la 2 zile și 12 ore (60 de ore în total) după ce l-ai trimis, o extindere majoră a limitei deja existente, care era de doar o oră, 8 minute și 16 secunde. Compania a anunțat modificarea printr-un tweet oficial, în care spune că „acum vei avea (la dispoziție) puțin peste 2 zile pentru a șterge mesajele din chaturi după ce ai apăsat send”.

Funcția de unsend a fost introdusă de WhatsApp în 2017, atunci când limita era de doar 7 minute, fiind ulterior crescută la cea de o oră și 8 minute. Anul trecut, zvonurile sugerau introducerea unei limite de șapte zile, însă noul update a venit cu o perioadă mai scurtă. O altă aplicație de mesagerie, Telegram, nu are vreo limită pentru ștergerea unui mesaj, astfel că acesta poate fi șters și la câteva luni sau ani de la trimiterea sa. La polul opus, Apple reduce limita de timp în care poți da unsend unui mesaj, după ce a introdus funcția la WWDC în iunie, odată cu iOS 16. A patra versiune a sistemului de operare a redus limita de la 15 minute la doar două.

Compania a anunțat de asemenea introducerea unor noi opțiuni de securitate, inclusiv una care îți va permite să folosești aplicația fără să apari online, numită „online presence control”. Noul feature va fi disponibil luna asta, și vei putea alege contactele de pe WhatsApp care să îți poată vedea statutul. Nu există o limită de persoane, și vei putea adăuga sau scoate oameni de pe această listă oricând. De asemenea, opțiunea va fi disponibilă atât pe mobil, cât și pe desktop.

WhatsApp mai introduce și funcția de screenshot blocking pentru mesajele de tipul „view once”, care dispar imediat după ce au fost vizualizate. Opțiunea din urmă a fost introdusă acum un an, și îi avertiza pe cei care trimiteau acest tip de mesaje că nu vor știi dacă cel care le primește face vreun screenshot la videoclipurile sau fotografiile văzute. Screenshot blocking este încă în faza de testare, dar compania spune că speră să introducă funcția în mod oficial în curând.

În fine, ultimul update introdus de WhatsApp vine și cu o noutate binevenită, prin posibilitatea de a ieși din grupuri de WhatsApp fără a trimite o notificare întregului grup. Administratorii grupurilor vor fi în continuare notificați cu privire la acest lucru, însă ieșirea ta nu va mai apărea în conversația generală, pentru a fi văzută de toți membrii grupului (deci acum poți ieși fără griji din grupul acela creat pentru ziua lui Mihai din 2018).

Etichete: , , , , ,

Sursa: WhatsApp extends time limit to delete a message to 60 hours