Facebook îşi concediază 60 de angajaţi folosind un algoritm care îi alege la întâmplare

Scris de | 23 august, 2022
Facebook îşi concediază 60 de angajaţi folosind un algoritm care îi alege la întâmplare
Foto: Ubergizmo

Facebook, de fapt compania sa mamă, Meta are o nouă problemă de imagine, de această dată din cauza unor concedieri. 60 de angajaţi au fost aleşi la întâmplare pentru disponibilizare folosind un algoritm care ar trebui să dea fiori oricărui angajat.

E vorba mai precis de un subcontractor al firmei Accenture, care lucra pentru Facebook, la filiala din Austin, Texas. Angajaţii au fost informaţi cu privire la desfacerea contractului într-un apel video ţinut săptămâna trecută. Aparent Meta se pregăteşte pentru o scădere serioasă a veniturilor, iar Mark Zuckerberg, CEO Meta a fost citat ca spunând „în mod realist, cu siguranţă există angajaţi care nu ar trebui să fie aici”.

Angajaţii fuseseră angajaţi de Meta via Accenture, în cadrul unui parteneriat în valoare de 500 de milioane de dolari între cele două companii. Cei 60 de angajaţi se ocupau de moderare a conţinutului şi integritate în zona business. Accenture le dă angajaţilor opţiunea să aplice pentru alte posturi în cadrul companiei în următoarele 2 săptămâni. Nu e prima dată când un algoritm decide ce angajaţi trebuie concediaţi.

150 de angajaţi ai firmei Xsolla, o firmă de procesare de plăţi din segmentul de gaming au fost disponibilizaţi în 2021, după ce un algoritm a decis că „sunt neproductivi”. În mai Meta anunţa că suspendă angajările, iar Zuckerberg anunţa că reduce angajările de noi ingineri cu 30%. Acolo unde se pregătea să ureze bun venit la 10.000 de angajaţi noi, acum caută 6000-7000. Meta a dezvăluit recent pierderi de 3 miliarde de dolari în proiectul Metavarse.

Etichete: , , , ,

Sursa: nypost