WhatsApp introduce Communities, care vine la pachet cu noi funcții pentru chaturile de grup

Scris de | 23 august, 2022
WhatsApp introduce Communities, care vine la pachet cu noi funcții pentru chaturile de grup

Una dintre cele mai populare funcții de pe WhatsApp, te-ai prins, da, grupurile, vor beneficia de un upgrade în acest an, spune Mark Zuckerberg. Ceea ce antreprenorul american anuțase deja în luna aprilie. Deși „communities”, cum se numește noua adiție, nu este încă disponibilă pentru utilizatorii obișnuiți ai WhatsApp, aceasta a început să își facă simțită prezența pe telefoanele celor care sunt beta testeri.

WABetaInfo, citat de Android Police, anunță că tab-ul Communities a început deja să se arate celor care testează noile funcții ale aplicației, care se află în dezvoltare. Deci, dacă te afli în programul beta al WhatsApp poți încerca să verifici dacă ai primit deja acces la noua funcție. De altfel, cei care folosesc deja Communities au observat care sunt noutățile pe care Meta le pregătește pentru toți utilizatorii aplicației de chat.

Conform primelor impresii, Communities îți va permite să creezi sub aceeași umbrelă până la zece grupuri, care pot conține până la 512 participanți. Adică va fi ca un fel de forum împărțit pe mai multe sub-grupuri, în funcție de topicul ales. Ceva în genul Discord, acolo unde pe un anumit canal pot exista mai multe chat-uri audio sau text. De asemenea, orice membru al unei comunități poate alege pe ce sub-grup sau sub-grupuri să intre.

WhatsApp a anunțat prima dată că lucrează la Communities la finalul anului 2021, iar asta înseamnă că noul feature se află deja în dezvoltare de ceva vreme. Având în vedere că deja vedem apariția acestuia în fază de testare beta, ne putem aștepta la o lansare live undeva spre finalul anului curent.

Etichete: , , , ,

Sursa: WhatsApp Communities finally rolling out to beta users, ready to supercharge group chats