Sony Xperia 5 IV a fost certificat oficial de FCC, se apropie de lansare

Scris de | 24 august, 2022
Sony Xperia 5 IV a fost certificat oficial de FCC, se apropie de lansare

Sony ar putea lansa telefonul Xperia 5 IV în cadrul IFA 2022, conferinţa tech care are loc la început de lună septembrie 2022. Telefonul tocmai a fost certificat de către autoritatea FCC (Federal Communication Commission) din Statele Unite, deci se poate lansa în SUA fără probleme.

Fiind parte a gamei Xperia 5, ne aşteptăm la un telefon compact, îngust, cu aspect 21:9. În 2021 Sony a lansat Xperia 5 III pentru a concura cu iPhone 13 şi Galaxy S21, că telefon compact şi puternic. Documentele de la FCC sunt zgârcite cu informaţiile dezvăluite despre Xperia 5 IV, dar aflăm totuşi că măsoară 155.74 mm în lungime şi 67.1 mm în lăţime. Diagonala este de 6 inch şi acest smartphone va fi mai îngust, scurt şi mai uşor decât predecesorul.

Vom avea în continuare două difuzoare decupate în zona frontală, deasupra şi sub ecran. FCC confirmă şi portul USB-C, NFC, încărcarea wireless, Wi-Fi 6 şi 5G. Surse apropiate de Sony şi furnizorii săi vorbesc despre un procesor Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, o baterie de 4500 mAh şi 8 sau 12 GB RAM. Camera, sau cel puţin senzorii ar fi aceeaşi de pe Xperia 5 III. Acest lucru înseamnă că vom primi 3 camere de 12 MP, una principală cu OIS, una de 12 MP telephoto cu zoom optic de cel puţin 3.3X, dar şi una ultrawide capabilă de autofocalizare.

Optică Zeiss este în continuare utilizată, alături de tehnologia Zeiss T Star, care implică aplicarea unei pelicule protectoare pe lentile sau pe marginile lor. Pelicula combate reflexiile nedorite şi ghosting-ul. Aşteptăm şi noi versiuni ale aplicaţiilor Cinema cu toate acele opţiuni speciale foto şi de filmare.

Etichete: , , , ,

Sursa: Gizchina