Sony prezintă soundbar-ul HT-A3000, model 3.1 cu surround special

Scris de | 31 august, 2022
Sony prezintă soundbar-ul HT-A3000, model 3.1 cu surround special

Sony a prezentat în această săptămână un nou soundbar, pe numele său HT-A3000. El aduce unele dintre funcţiile soundbar-urilor de top într-o zonă mai accesibilă de preţ.

HT-A3000 este un soundbar cu 3.1 canale, adică 3 speakere în faţă şi un subwoofer singular. Foloseşte tehnologii Vertical Surround Engine şi S-Force PRO Front Surround, oferind o experienţă Dolby Atmos şi DTS:X. Sony afirma că ne va oferi un output cu surround imersiv. Compania japoneză afirma că tehnologia 360 Spatial Sound Mapping va face ascultătorul să simtă că sunetul vine „din toate direcţiile şi de la distanţă”.

Există şi un sistem bazat pe microfoane care analizează prezenta 3D a acestui soundbar şi a boxelor conectate la el pentru a crea „o reţea de speakere fantomă care emit unde radio din toate direcţiile”. Puriştii audio vor aprecia suportul DSEE Extreme, practic o tehnologie Sony care face upscaling muzicii comprimate folosind AI-ul.

În culise amplifica frecvenţa de sampling şi creşte bitrate-ul fişierului comprimat, astfel încât output-ul final are mai multă adâncime şi oferă un sunet mai apropiat de înregistrare originală. Există o problemă totuşi: pentru a beneficia de 360 Spaţial Sound Mapping aveţi nevoie de alte speakere Sony, care să funcţioneze în tandem cu acest soundbar.

HT-A3000 are suport plug and play şi vine cu suport Chromecast, Spotify Connect şi Apple AirPlay 2. Costă 699 dolari şi se poate comanda deja de pe Amazon.

Etichete: , ,

Sursa: slashgear