Huawei anunță seria Mate 50. Vine cu Snapdragon 8+ Gen 1, diafragmă variabilă și conexiune prin satelit

Scris de | 6 septembrie, 2022
Huawei anunță seria Mate 50. Vine cu Snapdragon 8+ Gen 1, diafragmă variabilă și conexiune prin satelit

Huawei tocmai a anunțat lansarea noii sale serii Mate 50, alcătuită din două modele: Mate 50 și Mate 50 Pro, la care se adaugă și o ediție specială RS Porsche Design, ce vine cu o cameră tele periscop macro. Toate cele trei telefoane vin cu procesoare Snapdragon 8+ Gen 1, însă fără conectivitate 5G, din cauza sancțiunilor impuse de guvernul Statelor Unite. Versiunea Pro merge la o stocare de până la 512GB și se poate folosi și de un card de memorie de până la 256GB.

Flagship-ul Mate 50 Pro are un ecran OLED de 6,74 inch, cu rată de refresh de 120Hz și rezoluție de 1212 x 2616 pixeli, una bizară, însă care se datorează notch-ului lunguieț. Pe spate se află un ansamblu de camere ce include o principală de 50MP cu stabilizare optică și diafragmă variabilă pe șase dimensiuni, de la f/1.4 până f/4.0, alături de un ultrawide de 13MP cu f/2.2 și un tele de 64MP cu f/3.5, zoom 3,5x și stabilizare optică, ce folosește un senzor RYYB. Pe partea frontală, există un senzor de 13MP ultrawide, cu f/2.4 și un senzor 3D ToF pentru deblocare facială. Sistemul de camere de pe ediția specială Porsche Design este identic, cu excepția camerei tele, care este schimbată într-un senzor periscop de 48MP cu capacități macro.

În termeni de baterie, Mate 50 Pro vine cu 4700mAh, cu suport pentru încărcare pe fir la 66W sau wireless, la 50W. Există și un mod numit Emergency Battery Saving, care îți va permite să ții telefonul în standby pentru 3 ore, cu doar 1% din baterie rămasă. Alte funcții interesante sunt conexiunea prin satelit, care funcționează cu ajutorul protocolului Beidou Satellite Message 3, care îți permite să trimiți un mesaj sau locația ta chiar și în locuri fără acoperire pentru semnal.

Flagship-ul este disponibil în variante de culoare albastră, portocalie, argintie, neagră și violet, ultimele două fiind disponibile atât cu un spate din piele, cât și cu unul din sticlă. Varianta specială Mate 50 RS poate fi găsită doar în albastru și violet, având spate din ceramică.

Mate 50 în varianta simplă are un ecran de 6,7 inch, tot OLED, însă cu o rată de refresh mai mică, de 90Hz. Camera principală și cea ultrawide sunt identice (chiar și diafragma variabilă este prezentă), diferența fiind la camera tele, care are 12MP, cu f/2.4 și zoom 5x. Bateria este puțin mai mică, la 4460mAh, însă capacitățile de încărcare a acesteia sunt aceleași. În termeni de culoare, Mate 50 poate fi găsit în aceleași versiuni ca fratele său mai mare, și toate terminalele noi rulează HarmonyOS 3.0.

În ceea ce privește prețurile, Mate 50 Pro pornește de la aproximativ 980 de dolari pentru opțiunea de 256GB, în timp ce varianta simplă pornește de la aproximativ 720 de dolari pentru opțiunea de bază, de 128GB. Huawei Mate RS Porsche Design te va pune la o cheltuială mai mare, având un preț care începe de la aproximativ 1870 de dolari. Rămâne de văzut când vor fi disponibile aceste telefoane pe plan global, momentan fiind lansate exclusiv pentru piața chineză.

Etichete: , , , , ,