NVIDIA va dezvălui plăcile grafice GeForce RTX 4000 pe 20 septembrie

Scris de | 10 septembrie, 2022
NVIDIA va dezvălui plăcile grafice GeForce RTX 4000 pe 20 septembrie

După câteva scăpări ale plăcilor grafice NVIDIA RTX 4000, în special în benchmark-uri, acum e momentul să aflăm şi când vor vedea ele lumina zilei. NVIDIA a confirmat că va ţine un eveniment pe 20 septembrie, unul axat pe GPU-uri.

Sunt şanse mari ca acolo să apară plăci ca NVIDIA RTX 4090, alături de RTX 4080 şi RTX 4090 Ti. Evenimentul e cunoscut drept NVIDIA GPU Technology Conference şi îl va avea pe CEO-ul Jensen Huang ca amfitrion. Va putea fi vizionat direct pe site-ul NVIDIA, începând cu o transmisiune specială GeForce Beyond, ce va fi difuzată şi pe Twitch şi YouTube.

NVIDIA ne promite că vom vedea „cele mai noi revoluţii în gaming, creativitate şi grafică”. O imagine apărută pe web ca teaser pentru eveniment includea logo-ul RTX, deci e totul cât se poate de clar. Compania declarase în trecut că va lansa primele sale GPU-uri bazate pe Ampere Next în acest an, înlocuindu-le pe cele cu arhitectură Ampere actuală.

Am auzit zvonuri care afirmau că vom vedea un GPU Ada cu 48 GB de memorie şi TBP de 900W, cu scop de test. O astfel de placă ar putea sosi sub forma unei unităţi Titan, cu tehnologie Ada. În ultima săptămână a apărut o imagine pe web cu un NVIDIA RTX 4090 Ti, care vine cu 3 ventilatoare şi un TDP de peste 500W. NVIDIA şi-ar fi construit seria Lovelace pe baza tehnologiei TSMC de 4 nanometri.

Cât despre RTX 4080, el ar sosi în variante cu 12 sau 16 GB memorie.

Etichete: , , ,

Sursa: Engadget