SUA va înăspri reglementările privind exporturile de cipuri către China

Scris de | 12 septembrie, 2022
SUA va înăspri reglementările privind exporturile de cipuri către China

Deși oficial nu este confirmat, Reuters raportează că administrația lui Biden pregătește un nou set de sancțiuni care ar opri exporturile de seminconductori sub 14 nm cu capabilități de inteligență artificială, precum și instrumnete de fabricare a procesoarelor.

Departamentul de Comerț a trimis deja scrisori unora dintre marile companii din industrie care lucrează cu China și oferă chipseturi companiilor din China. Unele dintre companii includ Nvidia, AMD și Intel, iar companiile au recunoscut public aceste scrisori, dar majoritatea ofcialilor se abțin să comenteze.

Aceste restricții seamănă cu restricțiile actuale care permit companiilor americane să lucreze cu China numai după licența Departamentului de Comerț a Statelor Unite.

Aceste scrisori sunt o practică comună care asigură aplicarea rapidă, dar numai companiile care sunt înștiințate sunt obligate să respecte. Între timp, Departamentul de Comerț lucrează cu administrația Biden pentru a produce reguli care s-ar aplica întregii industrii și este de așteptat ca acestea să fie anunțate oficial luna viitoare.

Unii cred chiar că acelor companii americane care vor folosi astfel de cipuri li se va refuza accesul pe piața chineză. Astfel de companii includ Dell, HP sau Super Micro Computer.

Dacă așa zisele restricții vor intra în vigoare vor însemna probleme pentru China, deoarece în ciuda progreselor tehnologice și ale capacității sale de producție, nu există o singură companie chinezească care să aibă cunoștințele sau instrumentele necesare pentru a realiza procesoare moderne concurente la scară mare. Această industrie este dominată de SUA, Coreea de Sud și Taiwan, deci această interdicție ar putea deveni un punct nevralgic pentru China.

Biroul Biden va căuta sprijin din partea aliaților săi din afara SUA pentru a face interdicția mai eficientă.

Etichete: , , , , ,