Google a lansat un Chromecast cu Google TV HD care costă doar 30 de dolari

Scris de | 23 septembrie, 2022
Google a lansat un Chromecast cu Google TV HD care costă doar 30 de dolari

Zvonurile au fost reale: Google chiar pregătea un nou Chromecast şi e vorba aici despre unul cu Google TV la bord. E cunoscut drept Chromecast with Google TV HD şi tocmai a devenit oficial, ca înlocuitor al Chromecast-ului de buget din 2018, care a debutat la 35 de dolari.

Modelul cel nou costă doar 30 de dolari, are formă de puc oval, conector HDMI şi vine cu o telecomandă la pachet. Cred că Google nu a fost prea inspirată cu denumirea de aici: „HD” de fapt înseamnă Full HD, în vreme ce 4K rămâne în seama modelului de 50 de dolari. Marele plus e că noul Chromecast ieftin are în continuare suport HDR. Amazon Germania a început deja să listeze produsul la suma de 40 de euro, iar el se vinde doar pe alb.

Conectând acest dispozitiv via HDMI la un TV non smart îl puteţi face inteligent. Puteţi face streaming cu Netflix, YouTube, Amazon Prime, ba chiar şi cu jocuri din Stadia. Chromecast with Google TV HD are la interior un procesor Amlogic S805X2, alături de 1.5 GB RAM şi 8 GB stocare. Poate fi folosit pentru a instala aplicaţii Android TV/Google TV şi sunt mii de astfel de aplicaţii disponibile. Dongle-ul în sine rulează Android 12.

Spre deosebire de varianta 4K, acest model suportă AV1, codec tot mai popular în ultima vreme, unul deschis şi fără pretenţii de plată unor drepturi de autor. YouTube include AV1, dar nu toate cipurile îl suportă cum trebuie, printre care şi cele Qualcomm şi cele Apple.

Etichete: , , ,

Sursa: GSMArena