Samsung aduce Tizen OS pe alte mărci de televizoare

Scris de | 11 octombrie, 2022
Samsung aduce Tizen OS pe alte mărci de televizoare

La doar câteva zile după ce LG a adus webOS Hub pe alte televizoare, Samsung îi dă imediat răspunsul şi aduce Tizen OS pe alte mărci de TV-uri. Săptămâna trecută anunţa că LG va permite producătorilor third party de televizoare să îi folosească platforma webOS Hub. Acum Samsung face acelaşi lucru cu Tizen OS.

Compania sud coreeană va licenţia Tizen OS TV pentru modele non Samsung pentru prima dată. Primii parteneri sunt Akai, RCA, Bauhn, Linsar, Sunny şi Vispera. Televizoarele acestor branduri sunt vândute în Europa, Australia şi Noua Zeelandă. Odată cu Tizen OS televizoarele primesc şi Samsung TV Plus, o aplicaţie de streaming TV şi platformă video, plus un Universal Guide, care îţi oferă recomandări personalizate. Include la pachet şi asistentul Bixby şi suport pentru alţi asistenţi vocali.

În urma acestor mutări Google e cea care simte presiunea, Android TV şi Google TV pierzând teren. Samsung Tizen Smart TV şi LG WebOS sunt alternative bune pentru Android TV, oferind o căutare de calitate şi opţiuni de personalizare, plus opţiuni pentru asistenţi vocali (Alexa, Google şi altele), dar şi suport Apple AirPlay. Tizen a făcut un pas în spate în ultimul an, atunci când Samsung a decis să aducă WearOS pe ceasurile sale în loc de Tizen.

Cândva platforma rula pe telefoane mobile, dar nu a prins la public şi a fost casată rapid. Pe TV-uri a fost mai bine primită totuşi. Şi webOS provine tot de la telefoane şi tablete, apropo, la rândul său fiind un eşec acolo, deşi pe telefoanele HP a cam inventat multitasking-ul cu Cards.

Etichete: , , ,

Sursa: Engadget