Huawei a obținut certificarea CE pentru aplicația sa de EKG. Cum funcționează și la ce te poate ajuta

Scris de | 14 octombrie, 2022
Huawei a obținut certificarea CE pentru aplicația sa de EKG. Cum funcționează și la ce te poate ajuta

Introducerea unei aplicații de EKG pe smartwatch nu este un lucru nou, fiind deja practicată de mai mulți producători, însă provocarea adevărată o reprezintă de obicei obținerea certificării pentru aceasta. Necesară pentru a garanta realizarea unei analize corecte, certificarea CE a fost eliberată recent și pentru aplicația de EKG a celor de la Huawei, iar noi am testat-o pe un Huawei WATCH GT 3 Pro.

Așadar, poți face de-acum o electrocardiogramă cu ajutorul ceasului oricând vrei, direct de la încheietură, pentru a-ți monitoriza ritmul cardiac și potențialele riscuri pentru sănătatea inimii tale. Aplicația de EKG de la Huawei poate fi folosită în 33 de țări europene (bineînțeles și în România), precum și în China, Thailanda, Columbia și Noua Zeelandă, dacă descarci cea mai nouă versiune a aplicației Huawei Health din AppGallery

Cum realizezi o scanare EKG

Pentru a începe realizarea unei electrocardiograme, trebuie să intri în zona Sănătate -> Inimă -> ECG în Huawei Health și apoi să urmezi instrucțiunile de pe ecran. Măsurarea se face destul de ușor, și vei fi ghidat constant de-a lungul ei. Trebuie să pui mâna în poală sau pe masă, într-o poziție confortabilă, iar apoi pui degetul pe butonul de jos (electrodul) al ceasului pentru a începe măsurarea. Ți se recomandă să nu vorbești și, evident, să nu te miști, pe parcursul celor 30 de secunde, durata măsurătorii. De asemenea, ți se va arăta dacă electrodul nu este acoperit în întregime și trebuie să muți degetul. 

În timpul măsurătorii, ceasul obține o analiză în timp real a ritmului sinusal și a fibrilației atriale (ți se și explică ce sunt acestea în aplicație, înainte de a da startul unui EKG), lucruri care pot ajuta la identificarea unor ritmuri neregulate ale inimii care, în cazul în care nu sunt tratate, pot duce la lucruri mai grave. Rezultatele apar imediat după măsurare, direct pe ecranul ceasului.

Ceasul mai poate depista, cu ajutorul unor senzori PPG, și arterioscleroza, iar prin notificări poți fi înștiințat constant în legătură cu felul în care îți poți îmbunătăți sănătatea cardiovasculară.

Tehnologia din spate

Huawei WATCH GT 3 Pro are o tehnologie nouă și îmbunătățită a electrozilor din interiorul său, pentru o captare mai bună și mai corectă a semnalului electrocardiogramei. Înăuntrul ceasului se află și un monitor de ritm cardiac Huawei TruSeen 5.0, iar electrozii sunt acoperiți cu PVD pe spatele curbat și transparent al carcasei. Funcția de EKG se folosește de opt senzori fotoelectrici, dispuși într-o formație inelară, care obțin semnale și filtrează interferențele, oferind astfel rezultatele în timp real. Această tehnologie permite și notificarea utilizatorului în timp real, atunci când bătăile inimii sale se abat de la ritmul normal.

În plus, aplicația de EKG nu este singura funcție de monitorizare a sănătății pe care o oferă smartwatch-ul celor de la Huawei. Există și posibilitatea de a-ți monitoriza nivelul oxigenului din sânge (SpO2), sau somnul, cu ajutorul tehnologiei Huawei TruSleep 2.0. De asemenea, poți observa nivelul de stres în timp real și poți realiza inclusiv exerciții de respirație pentru a te calma în momentele stresante.

Etichete: , , , , ,