Energy Expo - Join the revolution

HANDS-ON Huawei Nova 10 Pro, un midrange care bate la ușa segmentului „flagship killers”

Scris de | 26 septembrie, 2022
HANDS-ON Huawei Nova 10 Pro, un midrange care bate la ușa segmentului „flagship killers”

De câte ori va mai trebui să spun celebra frază „Huawei trăiește!” până să ne dăm seama cu toții că producătorul chinez nu are nici o intenție să iasă de pe piața europeană a smartphone-urilor? Iată că avem parte de o nouă lansare de telefon din partea companiei chineze, de această dată fiind vorba despre un terminal upper-mid range, care se situează undeva aproape de granița cu segmentul flagship killers, atât prin prisma performanței dar și prin prisma prețului.

Iar pentru fanii Huawei, aceasta este cu siguranță o veste bună, având în vedere faptul că, trebuie să recunoaștem, astfel de lansări sunt din ce în ce mai rare pentru producătorul asiatic. Astfel că am fost destul de interesat atunci când am aflat că Nova 10 Pro urmează să fie lansat și în România și am fost curios să petrec câteva zile bune alături de el, pentru a vedea, cel puțin ca primă impresie, cam ce poate.

Design

La prima vedere, Huawei Nova 10 Pro este un telefon elegant. Liniile mari de design au fost păstrate de la predecesorul său, Nova 9, găsești review-ul connect aici, însă observăm din start o schimbare destul de mare pe spatele acestuia. Insula foto are acum un design fresh și interesant, ce ne duce cu gândul mai degrabă spre lux. Aceasta dispune de o coroană aurie, dacă terminalul vine în versiunea sa argintie, sau neagră cu tente contrastante aurii, dacă telefonul este în versiunea neagră.

Un alt cuvânt cheie aici este simetria, un lucru pe care producătorul a pus foarte mult accent atunci când a prezentat smartphone-ul, și care poate fi remarcată, evident, tot în cazul camerei. Iar ca aspect general, telefonul amintește foarte mult de majoritatea terminalelor cu Android de pe piață care dispun de un display cu margini curbate, Nova 10 Pro fiind destul de similar în dimenisuni și greutate cu Motorola Edge 30 Pro, al cărui hands-on îl găsești aici. În rest, este un telefon frumos, prin definiția generică a acestei catalogări, cu un spate care nu lasă amprente și un ecran foarte ofertant despre care vorbim imediat.

Display

Unul dintre punctele focale din acest hands-on, și, evident, acel element care îți sare prima dată în ochi atunci când scoți telefonul din cutie și începi să faci cunoștință cu el, este display-ul. Și aici avem parte de o tratație marca Huawei, un OLED de un miliard de culori cu HDR 10, de 6,78 inci, care se încadrează perfect în normele prezentului și care îți va satisface orice nevoie de consum de conținut multimedia, dar și de gaming, deopotrivă.

Acesta vine calibrat din fabrică și la o rată de refresh mare, de 120 Hz, dar și cu o rezoluție peste medie, de 1200 x 2652 pixeli, ambele fiind reglabile din sistemul de operare. Aici va fi la îndemâna ta să alegi dacă vrei ca telefonul să ți le seteze automat, în funcție de sarcinile întreprinse pe acesta, sau dacă ești precum mine, și ai „o boală”, având nevoie de totul pe maxim, în detrimentul bateriei, poți alege nivelul „high”, pentru ca resursele să fie utilizate la maximum

Camera Foto

Deși acesta este doar un hands-on și nu am apucat încă să ne jucăm așa cum trebuie cu camera foto, recunosc că, așa cum am mai spus în trecut, abia am așteptat să văd ce poate aceasta, având în vedere că vorbim despre un Huawei. De-a lungul anilor am fost obișnuiți cu o anumită calitate aici, și, indiferent de probleme, restricții sau alte cele, senzorii foto au fost una dintre constante, atunci când vorbim despre telefoanele dezvoltate de către acest brand.

În acest caz avem o camera foto principală triplă, cu senzorii după cum urmează: un wide de 50 MP cu f/1.8, un ultrawide de 8 MP cu f/2.2 și un senzor de adâncime de 2 MP cu f/2.4. Până să intrăm în detalii așa cum trebuie, pot să spun că mă declar mulțumit de acest ansamblu, pozele fiind ceva mai reușite decât cele realizate cu Nova 9, a nu se înțelege că acestea erau de o calitate precară, iar noul mod Vlog îmi arată că există deja un trend pe această piață, el fiind oarecum similar cu „action mode” de pe noul iPhone 14 Pro Max, însă nu la același nivel, vorbim aici, desigur, despre telefoane care fac parte din categorii total diferite de preț.

Sub capotă

Și aici vedem, din cauza restricțiilor impuse de guvernul SUA, un procesor 4G, în speță un Snapdragon 778G, realizat cu ajutorul unui proces de fabricație de 6 nanometri, iar acest fapt ne face să ne fie din ce în ce mai dor de CPU-urile Kirin care echipau modelele europene ale Huawei, unele dintre cele mai bune procesoare mobile produse în ultima perioadă. Din păcate, nu știm când sau dacă ne vom mai întâlni cu acestea.

Pe lângă acest procesor, telefonul care a poposit pe masa noastră de teste mai vine echipat și cu 8GB de memorie RAM, cuplați cu 256 GB spațiu de stocare, fiind totodată și varianta de top din cele două. Cealaltă se poate lăuda cu „numai” 128 de GB pentru stocare. Experiența de utilizare per total, dar și sinergia hardware/software este una reușită, iar Nova 10 Pro zbârnâie prin orice aplicație, meniu, sau joc, cu condiția, totuși, să nu-l încarci chiar exagerat.

Baterie

În ceea ce privește bateria, Huawei Nova 10 Pro vine echipat cu un acumulator de 4500 de miliamperi, care dispune și de tehnologie de încărcare rapidă la 100W, cu ajutorul brick-ului de priză pe care (încă) îl regăsim în pachetele Huawei. Per total, terminalul se încarcă de la 0% la 100% în aproximativ 30 de minute, ceea ce este un rezultat foarte bun pentru un telefon de pe acest segment de preț.

Unde mai punem că vei reuși să și scoți cel puțin o zi și jumătate de utilizare din el, dacă nu exagerezi cu joaca, și poți fi destul de sigur că nu te lasă cu ochii-n soare atunci când îți e lumea mai dragă.

Concluzie inițială

Huawei Nova 10 Pro este un mid-range care aproape se clasează într-un segment superior, grație ecranului OLED foarte bun, a încărcării rapide dar și a unei camere foto mai mult decât decentă. Deși nu avem capacitate 5G sau un procesor care să suporte așa ceva, toată situația există din cauza restricțiilor pe care le știm cu toții deja. Fii pe fază și rămâi pe connect.ro pentru a afla impresiile noastre finale despre acest smartphone care se anunță destul de promițător.

Etichete: , , , ,