Televizoarele 8K Samsung şi LG ar putea fi interzise în UE; Iată de ce

Scris de | 21 octombrie, 2022
Televizoarele 8K Samsung şi LG ar putea fi interzise în UE; Iată de ce

Uniunea Europeană a tot luat măsuri de economisire a energiei în ultima vreme şi acum pare a lovi în businessul TV al celor de la Samsung şi LG. Cele două companii se pot trezi cu televizoare 8K şi chiar şi unele modele 4K interzise în UE.

Uniunea Europeană pregăteşte cerinţe energetice mai stricte pentru televizoare, care intră în vigoare de pe 1 martie, 2023. Astfel ar putea fi interzisă vânzarea tuturor televizoarelor 8K în Europa de la anul, deoarece consumă prea mult. 8K Association, din care face parte Samsung a declarat că dacă nu se schimbă ceva, luna martie 2023 va aduce probleme pentru segmentul TV 8K.

Limitele impuse de UE pentru consumul televizoarelor 8K şi al TV-urilor cu panou microLED sunt atât de jos, că nu multe dispozitive le pot îndeplini. UE începea strategia de reducere a consumului la nivel de electronice şi electrocasnice din martie 2021. Atunci a fost regândita eticheta energetică şi o sumedenie de modele TV au fost downgradate la rating-ul energetic cel mai mic, (G).

Din martie 2023 ele devin şi mai stricte. UE va reanaliza totuşi EEI (Energy Efficiency Index) până la final de an, deci cu puţin lobby Samsung poate avea succes să uşureze restricţiile. E posibil şi că Samsung şi alte branduri TV să fenteze reglementările făcând ca modul Default de imagine să consume mai puţină energie

Samsung va fi şi inclusiv obligată să scrie pe ambalaj şi să anunţe în meniu că produsele sale consuma mai mult curent. Pentru a respecta cerinţa UE, de a avea un index energetic de 0.9, un TV 8K de 75 inch trebuie să consume 141 watts sau mai puţin pe oră. Ultimul model de TV Samsung de 75 inch 8K consuma 219 W. LG are probleme similare, aparent. 

Etichete: , , , ,

Sursa: Sammobile