Revista connect va prezenta la TVR 1 „Doza de IT”, cea mai nouă emisiune de tehnologie

Scris de | 25 octombrie, 2022
Revista connect va prezenta la TVR 1 „Doza de IT”, cea mai nouă emisiune de tehnologie

Doza de IT este cea mai nouă emisiune din grila de programe a TVR 1. Postul național de televiziune va difuza noua emisiune, realizata in parteneriat cu revista connect, săptămânal, în fiecare sâmbătă, de la ora 12:00. Doza de IT va trata toate noutățile din domeniul IT, de la telefonia mobilă, până la smartphone-uri, laptopuri, wearables, periferice, jocuri şi, nu în ultimul rând, subiecte din aria Internetului.

Emisiunea este o coproducție TVR 1 și revista connect, cea mare revistă de tehnologie din Europa, și totodată una dintre puținele publicații de IT&C de pe piața locală, cu o experiență de peste 20 de ani în peisajul media din România.

Prima ediție a Dozei de IT analizează în amănunt iPhone 14, dar și doi dintre competitorii săi direcți, unde Claudiu Râpan a dezbătut alături de Emil Dragotă, redactor-șef Gadget.ro, avantajele și dezavantajele celor mai interesante flagship-uri din acest an. De asemenea, un alt punct focal al acestui prim episod este reprezentat de o dezbatere între aceiași doi jurnaliști despre viitorul produselor pliabile, fie că vorbim despre smartphone-uri sau despre laptopuri.

Doza de IT va fi prezentată și moderată de Claudiu Râpan, jurnalist cu peste șase ani de experiență în presa de tehnologie, actual redactor-șef al revistei connect România. El are la activ sute de review-uri ale celor mai populare gadget-uri, smartphone-uri, telefoane sau laptopuri și a moderat timp de doi ani emisiunea pentru pasionatii de tehnologie, la Adevărul Live. De-a lungul carierei sale în presă, Claudiu Râpan a mai activat ca jurnalist la publicațiile Gazeta Sporturilor, start-up.ro, Playtech.ro, Adevărul dar si ca PR, la Upspin Media, acolo unde s-a ocupat de proiecte pentru clienți IT&C precum AMD, Logitech sau LG.

„Mă bucur că putem aduce mai aproape de publicul larg subiectele cele mai importante din lumea tehnologiei, dar și recenzii, comparații și idei despre tot ce înseamnă acest univers plin de lucruri interesante de care ne lovim cu toții, mereu, în viața de zi cu zi. Îmi doresc ca Doza de IT să devină un produs care să fie urmărit de către toate generațiile pasionate de tech, indiferent de categoria de vârstă la care se încadrează”, a declarat Claudiu Râpan, prezentatorul Dozei de IT.

Claudiu Râpan, redactor-șef revista connect, prezentator Doza de IT

Scopul emisiunii Doza de IT este să aducă mai aproape de telespectatori universul tehnologiei și metodele de comunicare cu smartphone-uri, precum și diferențele culturale în utilizarea acestora, având în vedere convergența diverselor metode de comunicare – Internet, TV și Radio.

Emisiunea va fi realizată de echipa connect România, cu Iulian Machi și Mihnea Ionescu în calitate de producători.

Am intrat în linie dreapta cu cea mai nouă emisiune de tehnologie care va intra în grila de programe TV. Ne bucură deschiderea și colaborarea cu cea mai consacrată televiziune din România, TVR 1, și ne propunem să aducem în prim plan cele mai noi informații din IT&C așa cum i-am obișnuit deja pe cititorii noștri în print sau online.  După 20 de ani de apariții neîntrupte în print, connect are acum o acoperire 360 pe toate mediile de comunicare, iar cu Doza de IT vrem să ținem la curent publicul de televiziune cu cele mai proaspete informații din tehnologie, dar și cele mai utile tips &tricks din domeniu”, a declarat Iulian Machi, coordonator al trustului de presă care editează revista connect, dar și co-producător al emisiunii.

Despre revista connect

connect România este cea mai mare revistă de telecomuncații din Europa, iar pe piața locală, ea există de mai bine de 20 de ani, fiind condusă de Leon Arhire, actual CEO al companiei care editează și revistele LUXURY sau Real Estate Magazine. Fiind una dintre puținele publicații print care au rămas active în prezent, connect este prezentă și în mediul online, pe www.connect.ro, dar și pe YouTube, pe canalul „connect Romania”. Printre subiectele abordate zilnic se numără cele mai noi smartphone-uri, cele mai interesante laptop-uri și mai toate felurile de gadget-uri și jocuri, dar și interviuri cu cele mai importante persoane din industria IT&C autohtonă.

Producători: Iulian Machi, Mihnea Ionescu

Prezentator: Claudiu Râpan

Cameraman: Aurel Șerban

Montaj: Ionuț Stanciu, Elena Ivanov

Etichete: , , , ,