Samsung OLED S95B, un TV pentru cei mai pretențioși dintre noi

Scris de | 31 octombrie, 2022
Samsung OLED S95B, un TV pentru cei mai pretențioși dintre noi

Televizoarele OLED încep să devină din ce în ce mai populare printre utilizatori, mai ales prin prisma faptului că prețurile acestora încep să devină ceva mai accesibile pentru publicul larg, astfel că cei mai pasionați și mai pretențioși de TV-uri high-end, cu imagine deosebită, au acum posibilitatea de a opta pentru calitate superioară. Și exact la asta ne gândim, atunci când vorbim de Samsung OLED S95B, un model care face față unor cerințe mai exigente și care se potrivește perfect în orice sufragerie, și prin prisma dimensiunilor sale, dar mai ales prin randamentul pe care îl dă.

Și nu spun asta doar ca să mă aflu-n treabă, dar recunosc că a fost prima dată când am testat un TV de la Samsung care se laudă cu tehnologia de imagine Quantum DOT, care este aplicată de această dată pe un panou OLED. Asta înseamnă, desigur, că nuanțele de negru sunt nuanțe „adevărate” de negru, pixelii fiind luminați individual și nu de benzi de LED, precum vedem în cazul televizoarelor de acest gen, iar și nuanțele de alb sunt mult mai realiste.

Rețele Neuronale și procesor unic

Un alt lucru foarte important de punctat aici este faptul că avem parte de o calibrare excelentă a contrastului și a luminozității, în așa fel încât imaginea să fie mult mai clară și mai naturală decât vedem în cazul unor concurenți de pe acest segment de preț și nu numai. Iar toată experiența vizuală este posibilă și datorită procesorului de imagine Neuronal Quantum 4K, care ridică rezoluția ceva mai sus, din punct de vedere al standardului 4K, ceea ce înseamnă că imaginea va fi mai „bogată”.

Tot în ceea ce privește CPU-ul TV-ului, „creierul” său adică, avem parte și de o mapare perceptivă a culorilor și de cuplarea sa cu un amplificator de luminozitate OLED, care umblă puțin și pe la culori și contrast. Sincer, nu pot să spun că am experimentat un OLED care să coste mai puțin de 10.000 de lei și să ofere un astfel de standard de vizionare. Și nu numai că este ceva mai accesibil și totodată sub acest prag, el se apropie de un preț retail de 6000 de lei, unul onorabil pentru performanța de care dă dovadă.

Sunet

Recunosc și că prima dată când am scos TV-ul din cutie am fost tentat să îl leg direct la soundbar-ul din dotare, însă a trebuit mai întâi să văd ce poate, mai ales că în ceea ce privește sunetul acesta vine vine cu Dolby Atmos din fabrică. Prima experiență auditivă este într-adevăr demnă de un astfel de TV, nefiind neapărat nevoie să te gândești și la soluții audio third-party pe care să le legi la acesta.

Difuzoarele OLED-ului sunt plasate în partea superioară a șasiului, și își fac cu brio datoria mai ales atunci când dai drumul ceva producție noua pe Netflix, așa cum este filmul „All Quiet on the Western Front”. Primul Război Mondial a prins nu numai culoare, dată de capacitatea HDR a TV-ului, dar și sunet, și nu puține au fost momentele în care m-am trezit cu pielea de găină văzând realizarea cinematografică deosebită pe care producătorii și regizorul au reușit-o cu acest titlu.

Și ca să ne întoarcem puțin la capitolul imagine, trebuie menționat că acest OLED de la Samsung este și primul din lume care primește certificare Pantone, ceea ce aduce un garant al acurateței culorilor, care nu se regăsește pe vreunul din concurenții săi. Asta înseamnă că anumiți specialiști s-au strâns într-o cameră, în cadrul unei ședințe, și au decis că acest televizor este chiar special din punct de vedere al coloritului. De asemenea, o altă deosebire față de alte modele de la alți producători este faptul că acest OLED acoperă spectrul de culori RGB + white.

Design

Samsung OLED S95B impresionează și printr-un design futurist, extrem de subțire, care își are locul în mai orice sufragerie. Se potrivește și intr-un decor mai clasic, de exemplu, dar și într-unul modern deopotrivă. Însă ce m-a impresionat cu adevărat este conservatorismul în dimensiuni, chiar dacă carcasa care găzduiește placa de bază și diversele porturi de conectivitate este ceva mai mare, în mod evident. Chiar și aceasta pare, cel puțin la prima vedere, mai mică decât altele.

Desigur că nu am rezistat și am legat și un Play Station 5 la acest TV, iar Returnal, de exemplu, care este un titlu exclusiv pentru consola produsă de Sony, a beneficiat foarte mult de imaginea foarte bună, dar și de sunetul Dolby Atmos, iar aventurile lui Serene pe acea planetă random, îndepărtată, capătă noi dimensiuni.

Concluzia connect

Samsung OLED S95B este într-adevăr o alegere inspirată pentru cei care își doresc un televizor care să iasă din anumite tipare. Imaginea „crystal clear”, combinată și cu ceva tehnologii care nu se regăsesc pe competitorii săi direcți, dar și cu un preț competitiv pentru ceea ce oferă, fac din acest TV unul care îți va oferi acel factor de „zero regrete” dacă alegi să-ți îmbogățești sufrageria sau camera cu el.

Etichete: , , , , , , , , ,