Bitdefender a lansat un serviciu de protecție în timp real care nu te lasă să deschizi link-uri suspecte pe Facebook Messenger și WhatsApp

Scris de | 2 noiembrie, 2022
Bitdefender a lansat un serviciu de protecție în timp real care nu te lasă să deschizi link-uri suspecte pe Facebook Messenger și WhatsApp

Bitdefender a lansat în premieră o tehnologie de protecție în timp real a chat-ului din aplicațiile de mesagerie de pe dispozitive mobile. Bitdefender Chat Protection alertează imediat utilizatorii dacă sunt primite sau trimise linkuri periculoase prin intermediul celor mai populare aplicații de chat din lume, inclusiv WhatsApp, Facebook Messenger, Telegram și Discord. Noile funcționalități ajută la protejarea utilizatorilor împotriva activităților specifice criminalilor cibernetici care țintesc dispozitive mobile.

Chat Protection este inclus în Bitdefender Mobile Security pentru Android prin intermediul tehnologiei Bitdefender Scam Alert, folosită de utilizatori pentru monitorizarea, detectarea și stoparea atacurilor bazate pe linkuri trimise prin intermediul aplicațiilor de mesagerie, notificărilor și mesajelor text SMS. Chat Protection monitorizează în permanență sesiunile de chat, alertând utilizatorii cu privire la linkuri suspecte care ar putea fi folosite în furtul datelor financiare, datelor de acces la conturi online și altor informații sensibile.

Atunci când sunt detectate linkuri periculoase în timpul sesiunilor de chat, utilizatorul primește un avertisment împreună cu informații despre riscurile asociate și o recomandare de acțiune imediată. În cazul în care avertismentele sunt ignorate, tehnologiile integrate de protecție web împiedică utilizatorul să navigheze către pagina web infectată.

Peste două miliarde de persoane folosesc WhatsApp și peste un miliard folosesc Facebook Messenger la nivel global. În acest context, amenințările informatice și escrocheriile livrate prin intermediul aplicațiilor de mesagerie instant și al mesajelor text SMS rămân unul dintre principalele riscuri la adresa utilizatorilor de telefoane mobile în 2022. Potrivit datelor interne ale Bitdefender, spamul și domeniile de internet periculoase reprezintă împreună 85% dintre URL-urile infectate detectate.

Bitdefender Mobile Security pentru Android cu protecție în timp real pentru chat în WhatsApp, Facebook Messenger, Telegram și Discord este disponibil acum pentru clienții existenți și noi.

Etichete: , , , , ,