Meta concediază 11.000 de angajaţi, Mark Zuckerberg se justifică

Scris de | 10 noiembrie, 2022
Meta concediază 11.000 de angajaţi, Mark Zuckerberg se justifică
Foto: Ubergizmo

Pe 9 noiembrie Meta a anunţat concedierile despre care presa speculase cu ceva vreme în urmă, atunci când Mark Zuckerberg le-a recomandat angajaţilor să nu îşi facă planuri de călătorie în perioada următoare. Meta, compania mamă Facebook a anunţat disponibilizarea a 11.000 de angajaţi.

Mark Zuckerberg a transmis un mesaj public pe această temă, printre altele amintind de echipa talentată de la Meta şi cerându-şi scuze celor afectaţi de concedieri. Fondatorul Facebook şi-a asumat public răspunderea pentru problemele companiei, dar a dat şi câteva motive pentru ele: piaţa slabă de reclame şi problemele cu economia la nivel global. Se pare că totul porneşte de pe o parte şi de la zecile de mii de angajări făcute la început de pandemie, când se credea că lumea online va evolua astfel post-Covid.

Veniturile economisite prin concedieri vor merge spre un engine bazat pe AI şi evident spre… Metaverse. Meta îşi va reduce bunurile imobiliare şi va scădea şi beneficiile acordate angajaţilor. Cei 11.000 de angajaţi concediaţi reprezintă 13% din totalul forţei de muncă de la Meta. Compania a avut mult de suferit de când Apple a făcut acele schimbări legate de privacy, lovind serios în tracking-ul pentru reclame al celor de la Facebook. TikTok a devenit incredibil de popular, luând mulţi utilizatori şi ochi de la FB.

Între timp Meta a tot cheltuit miliarde de dolari pe Metaverse, care e departe de a se materializa. În octombrie Meta anunţa al doilea trimestru de venituri în scădere şi un profit redus cu 50% faţă de anul 2021. Anul trecut Meta era o companie cotată la 1 trilion de dolari, iar acum a ajuns să valoreze 250 de miliarde. Şi Twitter a făcut condieri recent, ceva mai drastice totuşi, Elon Musk tăind 50% din personal.

Etichete: , , , ,

Sursa: CNN