Remedy confirmă că jocul Control 2 se află în dezvoltare, cu un buget mare

Scris de | 13 noiembrie, 2022
Remedy confirmă că jocul Control 2 se află în dezvoltare, cu un buget mare

Control a fost unul dintre cele mai trăznite jocuri horror ale ultimului deceniu, cumva de aşteptat de la oamenii care au făcut Max Payne. La 3 ani de la debutul său, Remedy Entertainment confirmă în sfârşit existenţa unui Control 2, care se află în dezvoltare cu un buget mare.

Multă lume consideră Control drept exponentul modului în care ar trebui să arate ray tracing-ul pe PC. Remedy a confirmat şi platformele pe care va sosi jocul: PlayStation 5, Xbox Series X şi S, dar şi PC. 505 Games e la rândul său implicată în proiect, cunoscut şi sub numele de cod Heron. Pentru o perioadă zvonacii asociau Heron mai degrabă cu un spinoff, decât cu un joc sequel. Din păcate totul e doar în faza conceptuală, deci mai avem de aşteptat câţiva ani până ce va sosi.

Bugetul proiectului este în jur de 50 de milioane de dolari, faţă de cele 30 de milioane ale primului. Ca să punem totul în perspectivă, The Witcher 3 a avut 81 de milioane de dolari buget, iar Red Dead Redemption s-a apropiat de 100 de miloane. Mai există şi un alt joc Control în dezvoltare, cu numele de cod Condor. Va fi un PvE cooperativ cu 4 personaje, adică… aţi ghicit, a mia clonă de Dead by Daylight.

Remedy mai lucrează şi la Alan Wake 2, dar şi la remake-uri de la primele două jocuri Max Payne, cu banii de la Rockstar. Cert e că universul din Control Merită explorat pe deplin şi mai profund decât în primul joc.

Etichete: , , ,

Sursa: Polygon