Conexiunea prin satelit a lui iPhone 14 este acum activă, vine în Europa luna viitoare

Scris de | 16 noiembrie, 2022
Conexiunea prin satelit a lui iPhone 14 este acum activă, vine în Europa luna viitoare

Unul dintre selling point-urile seriei iPhone 14 este conexiunea la satelit. A fost anunţată în septembrie, dar nu era încă activă… până azi. Începând de azi posesorii unui telefon din seria iPhone 14 din SUA şi Canada vor putea folosi funcţii SOS de urgenţă prin satelit.

Posesorii de telefoane de acest tip din Franţa, Germania, Marea Britanie şi Irlanda vor primi aceeaşi funcţie în decembrie. În tabăra Huawei Mate 50 Pro şi telefoanele Pixel au parte de funcţii similare, dar restrânse la anumite regiuni de pe glob. Pentru Huawei e vorba doar despre China. Revenind la Apple, conexiunea sa la satelit presupune o conexiune rapidă la serviciile de urgenţă, chiar şi în zone în care nu există acoperire a telefoniei celulare sau Wi-Fi.

E vorba despre păduri dese, într-o zonă foarte dens populată şi împânzită de clădiri, după un dezastru natural. Atunci când te-ai conectat la serviciile de urgenţă pentru satelit trebuie să completezi un scurt chestionar pe telefon, cu privire la tipul de urgenţă pe care o ai, câţi oameni au nevoie de ajutor şi alte câteva detalii. Informaţiile vor ajunge direct la serviciile de urgenţă sau la un centru Apple, care le transmite mai departe.

Posibil să mai primiţi şi trimiteţi câteva mesaje pentru a clarifica situaţia şi a ajuta salvatorii. Apple a folosit un sistem de compresie de 300% pentru a transmite pachete de date cât mai mici via satelit. Un iPhone 14 are nevoie de 15 secunde pentru a transmite mesajul, sau mai mult dacă nu aveţi linie directă spre cer. iPhone-ul poate transmite şi Medical ID-ul de pe telefon, cu detalii despre grupa de sânge, alergii şi alte date vitale.

Toate cele 4 modele iPhone 14 sunt vizate de nou funcţie, iar iOS 16.1 e o altă cerinţă.

Etichete: , , ,

Sursa: GSMArena