Un artist a creat muzică pentru cei au probleme cu auzul, folosind vibraţiile controllerului de PlayStation 5

Scris de | 29 noiembrie, 2022
Un artist a creat muzică pentru cei au probleme cu auzul, folosind vibraţiile controllerului de PlayStation 5

Sony continuă să inoveze chiar şi accidental, când nu lansează jocuri şi de această dată mizează pe zona de accesibilitate a lui PlayStation 5. Consola, mai precis controllerul său a primit o funcţie care îi permite să redea muzica prin vibraţii ale controllerului pentru cei cu probleme de auz.

Un artist a creat Music for PlayStation, un album de piese transmise prin vibraţii muzicale, gândit să fie redat prin vibraţiile controllerului DualSense de la PS5. Albumul este disponibil pe Bandcamp, un soi de Soundcloud axat pe finanţarea trupelor care vor să aibă venituri independent de casele de discuri. Creatorul, Jesse Austin-Stewart afirmă că a compus aceste track-uri pentru audienţele cu „tot felul de abilităţi acustice”.

Albumul este gratuit, dar necesită un controller de PS5 DualSense. Partea bună e că nu trebuie să ai PS5, poţi conecta controllerul la PC şi să dai play. De acolo vibraţiile încep în ritmul muzicii. Astfel melodiile se simt, nu se aud în mod convenţional. În acest mod şi cei cu deficit de auz se pot bucura de muzică. Stewart este un compozitor din Noua Zeelandă şi un creator de soundscape, care lucrează la evoluţia acusticii spaţiale pentru ca ea să fie mai incluzivă. Melodiile mai sus amintite au fost create în colaborare cu persoane hipoacuzice, care experimentează muzica în mod diferit.

Organizaţia Deaf Rave, la care Stewart este asociat a ţinut o serie de workshop-uri în Londra, învăţând persoanele cu probleme de auz să mixeze.

Etichete: , , , , ,

Sursa: nme