Primul telefon cu mesaje satelit-la-mobil soseşte în 2023, mulţumită Bullitt şi MediaTek

Scris de | 30 noiembrie, 2022
Primul telefon cu mesaje satelit-la-mobil soseşte în 2023, mulţumită Bullitt şi MediaTek

Bullitt Group, compania britanică pe care o asociem cu telefoanele robuste CAT şi cele robuste Motorola pregăteşte ceva special pentru 2023. E vorba despre primul smartphone din lume cu mesaj satelit-la-mobil şi rezultat al colaborării dintre Bullitt şi MediaTek.

MediaTek este al doilea cel mai mare producător de procesoare pentru telefoane mobile, după Qualcomm. În ultima vreme a reuşit chiar să surclaseze Qualcomm de câteva ori. Viitorul telefon produs de Bullitt va beneficia de serviciu prin satelit OTT şi va sosi în primul trimestru din 2023, incorporând o funcţie gratuită de SOS prin satelit. Nu e ceva singular: iPhone 14 şi Huawei Mate 50 Pro oferă ceva similar, doar în SUA şi China.

Bullitt şi MediaTek au lucrat împreună pe parcursul ultimului an, echipând următoarea generaţie de teelfoane 5G cu comunicare directă cu satelitul. De altfel Bullitt este prima companie care foloseşte chipsetul MediaTek 3GPP NTN (Non Terrestrial Network). Aflăm că telefonul va trece automat la conexiunea la satelit, atunci când nu există conexiune celular sau WFi.

Odată conectat la reţeaua de sateliţi, vei putea trimite şi primi mesaje spre şi de la utilizatori de servicii pe bază de satelit sau reţea celulară. Lista curentă de contacte va fi disponibilă. Va dura în medie 10 secunde pentru a realiza conexiunea la o reţea satelit şi a trimite un mesaj, dacă aveţi linie vizuală directă. Această funcţie e gândită pentru cei din zone izolate, cei rătăciţi în sălbăticie, cei de pe vase sau platforme petroliere.

Etichete: , , , ,