Apple înregistrează „xrOS” drept numele noului său sistem de operare pentru headseturi VR

Scris de | 3 decembrie, 2022
Apple înregistrează „xrOS” drept numele noului său sistem de operare pentru headseturi VR

Următorul segment de dispozitive pe care Apple a pus ochii este cel AR/VR, iar compania din Cupertino tocmai a dezvăluit numele noului său sistem de operare, xrOS. Analiştii se aşteaptă ca Apple să lanseze un headset de acest tip în 2023, iar acum avem şi detalii despre OS-l său.

Numele platformei a fost deja confirmat şi înregistrat drept „xrOS”, în loc de „realityOS” sau „rOS”, aşa cum se zvonise la un moment dat. „XR” înseamnă Extended Reality, ,un termen care se aplică tuturor headseturilor capabile de realitate virtuală şi augmentată. VR creează un mediu complet nou în CGI, totul virtual, în vreme ce AR, realitatea augmentată suprapune o interfaţă peste realitatea din jur.

Headseturile precum Meta Quest 2 reuşesc să combine VR cu AR, iar noul Quest Pro e mai bun la AR. Microsoft HoloLens şi Google Glass se axează pe realitate augmentată. Pe piaţa aceasta mai sunt şi Valve şi HTC, dar şi Sony, care a anunţat deja PS VR2. Apple intră pe o piaţă aglomerată, dar fără un lider clar. Compania americană nu a mai intrat într-un segment nou de la Apple Watch din 2015.

Zvonurile despre un headset Apple cred că au un deceniu, existând teorii despre el chiar de pe vremea lui Google Glass, din 2011. Gurman, omul de la Bloomberg e convins că headsetul va avea propriul său magazin de aplicaţii şi propria versiune de aplicaţii Apple, de la Maps la Messages. Vor fi şi softuri colaborative, dar şi o variantă de FaceTime.

Apple a început drumul spre AR echipând iPad-uri şi iPhone-uri cu senzori LiDAR. Apple a înregistrat deja numele Reality One şi Reality Pro pentru headseturile sale.

Etichete: , , , ,

Sursa: fonearena