Cursa încărcării ajunge la numere fabuloase: Realme GT Neo 5 ar urma să vină cu încărcare pe fir de 240W

Scris de | 6 decembrie, 2022
Cursa încărcării ajunge la numere fabuloase: Realme GT Neo 5 ar urma să vină cu încărcare pe fir de 240W

Dacă războiul încărcării wireless a fost pentru moment oprit în China, din cauza limitelor legislative impuse (maximum 50W), bătălia în încărcarea pe fir încă se află în desfășurare. Astfel, conform unui zvon venit de la Digital Chat Station, Realme vrea să le fure coroana celor de la Redmi în acest aspect, grație lui Realme GT Neo 5. Smartphone-ul ar urma să vină în două versiuni, una dintre ele având o baterie de 4600mAh și suport de încărcare pe 240W.

Sistemul de încărcare este probabil o variație a celui prezentat de Oppo în luna februarie a acestui an, și se pare că va rămâne exclusiv pentru Realme pentru o perioadă, până când să fie folosit și de telefoanele Oppo sau OnePlus. Va exista de asemenea și o versiune a lui Realme GT Neo 5 cu baterie de 5000mAh și încărcare mai mică, de „doar” 150W.

Tehnologia celor de la Oppo este capabilă să încarce un telefon cu baterie de 4500mAh, pe 240W, de la 0 la 100% în doar 9 minute. Ne așteptăm la un timp similar de încărcare și pentru noul telefon Realme, mai ales că bateria este doar cu foarte puțin mai mare și tehnologia a avut timp să devină mai bună în lunile ce-au trecut de la dezvăluirea sa. Indiferent dacă timpul este același sau ajunge la 10 minute, compania chineză tot se va afla parcă la ani lumină distanță de multe flagship-uri din piață, în materie de încărcare pe fir. Apple și Google, spre exemplu, au telefoane care au nevoie de o oră și ceva pentru a ajunge la încărcare completă de la 0%.

Sistemul de încărcare pe 150W al celor de la Oppo poate rezista la 1600 de cicluri de încărcare până când starea bateriei scade la 80%, dublu față de numărul de cicluri al unei baterii normale. Interesant este însă că, pe Realme GT Neo 3, care folosește tot încărcare pe 150W, asigurarea bateriei până la 80% era doar pentru 1000 de cicluri de încărcare.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: Realme GT Neo 5 rumored to come with 240W wired charging