Microsoft mărește prețurile pentru jocurile realizate de studiourile sale

Scris de | 6 decembrie, 2022
Microsoft mărește prețurile pentru jocurile realizate de studiourile sale
Foto: Bethesda / Xbox

Microsoft a anunțat că va călca pe urmele celor de la Sony, Ubisoft, și alte studiouri, prin mărirea prețurilor pentru jocurile realizate de studiourile sale începând de luna viitoare. Astfel, din 2023, prețul întreg pentru titlurile Xbox Game Studios nou-lansate va fi de 69,99 de dolari, în loc de 59,99 de dolari (tranziția se va face și în euro). Mișcarea va afecta prețul unor titluri mult așteptate, precum Redfall, Starfield sau noul joc Forza Motorsport.

„Nu am vrut să majorăm prețurile înainte de sărbători pentru ca familiile să se poată bucura de jocurile pe care le doresc. Începând cu 2023 noile noastre titluri, realizate special pentru noua generație de console, inclusiv Forza Motorsport, Redfall sau Starfield, se vor lansa la prețul de 69,99 de dolari pe toate platformele. Acest preț reflectă conținutul, dimensiunea și complexitatea tehnică a acestor titluri. La fel ca toate jocurile dezvoltate de echipele noastre din cadrul Xbox, ele vor putea fi jucate prin Xbox Game Pass, încă de la lansare” se arată în comunicatul oficial al Microsoft.

Majorarea prețurilor pentru jocuri și din partea celor de la Xbox părea doar o problemă de timp, alte studiouri adoptând modelul jocului de 70 de dolari încă din urmă cu doi ani, precum Sony. Avantajul celor de la Microsoft rămâne însă Xbox Game Pass, serviciul de subscripție care le permite utilizatorilor să se joace orice titlu nou al Xbox Game Studios încă de la lansare, fără cost suplimentar.

CEO-ul Microsoft Gaming, Phil Spencer, a sugerat de altfel această majorare anterior, în luna octombrie spunând că: „am reușit să menținem același preț pentru console , la fel și pentru jocuri și abonamentul Xbox Game Pass. Nu cred că vom putea face asta la nesfârșit”.

Etichete: , , , , , , ,

Sursa: Microsoft to raise Xbox first-party game prices from $60 to $70 in 2023