Automobilul electric Apple primeşte un nou termen limită şi un prim preţ

Scris de | 8 decembrie, 2022
Automobilul electric Apple primeşte un nou termen limită şi un prim preţ

De vreo 3 ani proiectul auto al celor de la Apple pare blocat în „limbo”. Când apare, când dispare, ca şi cei 1000 de ingineri alocaţi proiectului. La un moment dat erau discuţii cu Mercedes şi BMW pentru a colabora cu Apple la proiect, iar apoi s-a zvonit că totul a picat şi a devenit doar o tehnologie de şofat autonom.

Acum aflăm de la Bloomberg că Apple ar avea maşina gata prin 2026. Designul ar fi finalizat în 2023, asamblarea are loc în 2024 şi testele pe străzi în 2025. Project Titan e în continuare în cărţi, iar Apple ar vrea să îşi vândă vehiculul pentru mai puţin de 100.000 de dolari. În acest moment o Tesla Model S 2022 costă 104.000 dolari, iar cel mai ieftin model, Model 3 costă 47.000 de dolari.

E clar că gigantul din Cupertino vrea să concureze mai degrabă cu Model S. Pentru o perioadă a optat pentru un interior ciudat pentru Apple Car: pasageri puşi faţă în faţă, fără volan şi totul automat, autonom, fără pedale. Cum asta nu e posibil încă şi nu am ajuns la şofat autonom de Nivel 5, Apple se mulţumeşte cu un design clasic. Insiderii din Project Titan au confirmat pentru Bloomberg că Apple se va axa mai mult pe autonomie şi self driving doar pe autostrăzi.

Apple a tot crescut investiţiile în R&D, aruncând pe cercetare 26 de miliarde de dolari doar în acest an. Ea trebuie să se concretizeze cumva şi de la Apple Watch încoace din 2015 compania nu a mai intrat într-un segment nou. Ar putea să o facă în 2023 sau 2024 odată cu headseturile AR/VR. Iniţial ar fi dorit să pună un preţ de 120.000 acestui vehcul, dar şi-a dat seama că e prea piperat.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: Bloomberg