Una dintre versiunile actuale de PlayStation 5 e pe cale de dispariţie

Scris de | 15 decembrie, 2022
Una dintre versiunile actuale de PlayStation 5 e pe cale de dispariţie

Dacă zvonurile despre PlayStation 5 Plus, PS5 Slim sau chiar PlayStation 6 s-au mai domolit, ei bine iată că încep cele despre eliminarea de versiuni PS5. Sony vrea să schimbe radical oferta sa de console de generaţie nouă.

Compania ar fi trimis testelor unităţi modulare PS5, unităţi de test, iar variantele finale vor avea rolul de a înlocui atât modelele cu disc, cât şi pe cele digitale. Pe viitor vom vedea un PS5 cu unitate disc detaşabilă, la 3 luni de când a apărut prima dată acest zvon. Pe atunci zvonul provenea de la Tom Henderson, un insider care de altfel a prezis corect lansarea lui DualSense Edge cu luni înainte ca ea să se întâmple.

Implicaţiile sunt mai importante decât acel refresh de procesor AMD Oberon Plus petrecut în acest an. În vreme ce PS6 e aşteptat în 2018, un PS5 cu disc detaşabil ar servi ca un upgrade de mijloc de ciclu de viaţă. Henderson citează două surse care au testat deja aceste kituri de console modulare.

Ele operează deja fără probleme şi bug-uri, deci lansarea e doar o chestiune de timp. Sony nu va vinde un PS5 modular ca a treia opţiune, ci ca singura opţiune, renunţând la diferenţierea versiunii digitale de cea cu disc. Compania japoneză va reduce astfel costurile de producţie şi nu putem decât să ne întrebăm dacă drive-ul extern va fi compatibil cu ediţia digitală actuală.

Etichete: , , , ,

Sursa: Notebookcheck