Dell a creat un laptop sustenabil, care poate fi dezasamblat în câteva secunde

Scris de | 16 decembrie, 2022
Dell a creat un laptop sustenabil, care poate fi dezasamblat în câteva secunde

Modularitatea este subestimată în ziua de azi, chiar dacă trăim în epoca sustenabilităţii. Telefoanele modulare au murit, dacă nu punem la socoteală FairPhone, iar laptopuri modulare nu prea sunt. Dell vrea să schimbe jocul odată cu prezentarea celui mai nou concept de laptop.

E vorba despre o generaţie nouă de Concept Luna, laptop care se poate dezasambla complet în doar 30 de secunde, folosind unelte de bază. Nu sunt cabluri sau şuruburi care să vă stea în drum. Fiecare componentă se poate cupla şi fixa ca la jucăriile LEGO sau un puzzle 3D. Avem şi un video care demonstrează fix asta.

Un reprezentant Dell a dezasamblat imediat o unitate Luna, cum se vede în video. După ce a deblocat tastatura cu o cheiţă metalică, în stilul celor ce vin la pachet cu telefoanele a scos difuzoarele, bateria, ventilatorul şi placa de bază. Ecranul s-a scos şi el uşor, după ce a fost deblocată muchia centrală a laptopului.

Odată asamblată, Concept Luna 2022 arată ca un laptop clasic Dell de 13 inch, mai degrabă un Latitude decât un XPS. Faptul că avem şi ventilator la bord e o veste bună, deoarece înseamnă că notebook-ul poate veni şi cu procesoare mai puternice. Din păcate terminalul va rămâne doar un concept o perioadă de timp, dar pe viitor vom vedea PC-uri inspirate de el.

Aşteptam acum şi telefoane de genul.

Etichete: , , , ,

Sursa: Engadget