Impresii post-CES 2023: LG Gram, o surpriză neașteptată și plină de stil

Scris de | 10 ianuarie, 2023
Impresii post-CES 2023: LG Gram, o surpriză neașteptată și plină de stil

Începem ușor-ușor să ne revenim după caruselul care a fost CES 2023. Am văzut tehnologii neașteptate, gadget-uri noi „la kilogram” și mașini peste mașini (electrice și adiacente, bineînțeles). În următoarele zile o să vedeți mai multe clipuri pe canalul nostru de YouTube, care vor recapitula cele mai importante aspecte ale celui mai mare show de tehnologie din lume, însă cum nu totul a putut fi acoperit în format video, la unele „staruri” am decis să ne rezumăm în scris. Așadar, astăzi vorbim puțin despre LG Gram.

La CES 2023, LG a lansat noua sa gamă de laptop-uri LG Gram, care include variantele deja existente de 17, 16, 15 și 14 inchi, dar și două noi adiții, LG Gram Ultraslim și LG Gram Style. Acestea vin astfel să îmbogățească gama destul de diversă a sud-coreenilor, și am reușit să aruncăm o privire pe amândouă.

LG Gram Ultraslim este cel mai subțire model din noua linie de Gramuri (Grame?). Cântărește foarte puțin sub un kilogram (998 de grame) și are 10,99mm în grosime, fiind realizat pentru cei care vor un laptop pe care să îl care cu ei peste tot, în mod constant. Vine cu un ecran de 15,6 inchi OLED, tratat anti-glare, pentru a putea fi privit și în medii mai luminate. La interior are procesoarele de a 13a generație de la Intel Raptor Lake, dotate cu acele P-cores de care am mai vorbit în multe videouri recente, fiind capabil astfel și de task-uri mai dificile. În pachet este inclus și un adaptor ultra-compact, pentru a nu fi nevoit să renunți la toate porturile de care ai putea avea nevoie.

Ne-am jucat puțin cu el și ce ne-a impresionat a fost forma lui. Este cu adevărat extrem de subțire, mai subțire chiar decât un MacBook Air cu M2, și greutatea sa îl face un candidat serios pentru titlul de „cel mai portabil laptop puternic” (un titlu care chiar va însemna ceva, ținând cont că vin mașinăriile de 17 și 18 inchi peste noi în acest an). La specificații se prezintă bine, și mai rămâne doar să vedem dacă și în utilizare mai îndelungată, pentru review, ne va putea transmite aceleași păreri.

LG Gram Style vine cu două variante de dimensiune, de 14 și 16 inchi, și este destinat, conform LG, celor care „vor să își exprime stilul unic oriunde se duc”. Spatele se aseamănă cu cel al unor telefoane din ultimii ani, precum vivo v23 5G sau Huawei P30 Pro în acel Breathing Crystal, în sensul în care își schimbă culoarea în funcție de felul în care reflectă lumina și unghiul din care privești. Ba mai mult, designul spectaculos continuă și la interior, cu un touchpad care este ascuns inițial, și se luminează atunci când îl atingi.

Și Style vine cu ceva putere la interior, cu aceleași procesoare Intel de a 13a generație Raptor Lake, cu nuclee P și SSD Gen4 NVMe. Ecranul este tot tratat anti-glare, la fel ca la Ultraslim și vine cu o rată de refresh ridicată, iar ambele modele, de 14 sau 16 inchi, oferă suport Thunderbolt 4 și conectivitate HDMI, alături de sunet asigurat Dolby Atmos.

La LG Gram Style este greu să nu scoți în evidență înainte de toate designul, care este unul superb. Sigur, nu iei neapărat un laptop pentru că e frumos, dar dacă e și foarte puternic, și foarte frumos, cu siguranță o să îți atragă și mai mult atenția. În plus, deși pare un gimmick momentan, mărturisesc că eu unul am fost plăcut surprins de ideea de ascundere a touchpad-ului, și mi se pare că a fost excelent integrat în design-ul laptopului. Versiunea de 16 inchi este puțin cam grea pentru dorințele mele, mai ales după ce am folosit puțin și LG Gram Ultraslim, dar în anul laptop-urilor mari, chiar și aceasta pare ca un fulg.

Etichete: , , , , , , ,