CES 2023: Razer anunță noi laptopuri, o tetieră cu sunet surround, dar și un soundbar Leviathan nou

Scris de | 9 ianuarie, 2023
CES 2023: Razer anunță noi laptopuri, o tetieră cu sunet surround, dar și un soundbar Leviathan nou

Razer invită participanții CES 2023 să descopere în premieră noile tehnologii dezvoltate de companie. Alături de conceptele și produsele anunțate, CES 2023 este și prima oportunitate în care gamerii și pasionații de tehnologie pot vedea în acțiune Razer Edge, cel mai avansat dispozitiv de gaming mobil.

Razer Edge și Razer Edge 5G – Hands-On exclusiv și data de lansare dezvăluită la CES

Încorporând un ecran de 6.8” AMOLED cu rezoluție 2400×1080 FHD+ și un refresh rate de 144Hz, Razer Edge este alegerea bună pentru o experiență de gaming de tip always-connected. Dispozitivul mobil se bazează pe cea mai nouă platformă de gaming Snapdragon G3x Gen 1 și beneficiază de un sistem de răcire activ, potrivit pentru sesiunile lungi de gaming.

Razer Edge poate să ruleze alături de jocurile native și titluri AAA fără a face compromisuri în privința performanței. Razer Edge va fi lansat pe 26 ianuarie în SUA în două versiuni: Razer Edge (Wi-Fi) disponibil exclusiv pe pagina Razer.com și în magazinele RazerStore din SUA la prețul de 399,99 dolari și Razer Edge 5G disponibil exclusiv pe pagina Verizon.com și în magazinele Verizon.

Project Carol Concept Design – Prima tetieră din lume cu sunet surround near-field și feedback haptic

Razer a prezentat Project Carol, prima tetieră din lume care oferă sunet surround folosind tehnologia near-field și feedback haptic, garantând o experiență de gaming mai captivantă. Project Carol este cel mai nou concept de design al diviziei de R&D din cadrul Razer, echipă dedicată explorării de noi design-uri de produs care influențează direct viitorul portofoliu de produse Razer.

Project Carol se concentrează pe realism și oferă un sunet surround 7.1 clar prin aplicarea inteligentă a tehnologiei near-field. Spre deosebire de difuzoarele tradiționale, tehnologia surround near-field din Project Carol oferă un sunet mai clar și mai direct pentru elementele audio din spatele jucătorului. Project Carol încorporează și tehnologia Razer HyperSense. Tetiera convertește semnalul audio în feedback haptic în timp real, oferindu-le jucătorilor șansa să simtă tot ce se întâmplă în spatele lor în joc.

Project Carol oferă suport nativ pentru PC, fiind proiectat să se potrivească cu orice scaun de gaming, inclusiv Razer Iskur și Enki, folosind benzi elastice ajustabile. Conectat wireless pe banda de 2.4 GHz wireless, Project Carol are o durată de funcționare de până la opt ore.

O nouă generație de Razer Blade

Modelele ce se vor lansa în 2023 din gama Razer Blade combină noi ecrane cu diagonală mai mare și aspect 16:10 cu cele mai noi și mai puternice soluții grafice și de procesare, toate găzduite de carcasa cu dimensiuni și greutate reduse.

Dezvăluite în cadrul CES, noile Razer Blade 16 și Razer Blade 18 sunt echipate cu cele mai noi procesoare 13 generation Intel Core i9 HX, următoarea generație de procesoare grafice NVIDIA  din seria RTX 40 ce rulează până la 175W TGP și memorie DDR5 cu frecvență de 5600MHz ce poate fi extinsă de utilizatori. Creșterea de performanță este posibilă datorită evoluției în filosofia de design, ce a permis îmbunătățirea tehnologiilor patentate de Razer în domeniul sistemelor de răcire pe bază de camere de vaporizare.

Razer Blade 16

Folosind carcasa de aluminiu devenită, noul Blade 16 extinde limitele performanței și ale portabilității. Cu 1.50 Graphics Power Density (gPD), Blade 16 este capabil să ofere cu 35% mai multă putere grafică pe inch cub decât orice alt laptop de gaming cu diagonala de 16 inci disponibil în momentul de față.

Razer Blade 16 continuă tradiția de a oferi cele mai bune soluții de afișare, încorporând primul ecran dual-mode mini-LED din lume cu diagonala de 16 inci și cu suport HDR, care are luminozitate maximă de 1000 niți și un timp de răspuns de sub 3ms, asigurând astfel că fiecare ciclu de procesare grafică este utilizată la maxim. Una dintre cele mai importante caracteristici a acestui ecran este opțiunea de comutare instantanee între cele două moduri de redare native: Creator și Gamer. Modul Creator oferă o rezoluție nativă UHD+ cu refresh rate de 120Hz, în timp ce modul Gamer oferă o rată de refresh de 240Hz la o rezoluție nativă FHD+.

Laptopurile Blade 16 vor fi lansate în primul trimestru al 2023 pe Razer.com, în magazinele RazerStore și în oferta anumitor retaileri la prețuri pornind  de la 2.699,99 dolari.

Razer Blade 18

Cu Razer Blade 18, Razer face un prim pas în lumea laptop-urilor cu diagonala de 18 inci, redefinind laptopurile de dimensiuni mari. Noul Blade 18 este cel mai puternic laptop construit vreodată de  Razer, o soluție lipsită de orice fel de compromis, dezvoltată pentru gamerii hardcore și pentru creatorii de conținut la nivel profesional.

Ecranul cu diagonala de 18 inci, cu rezoluție QHD+ și un refresh rate de 240Hz oferă claritate, o redare bună a culorilor și timpi de răspuns deosebit de rapizi pentru o experiență de utilizare potrivită, fără să sacrifice design-ul consacrat de Razer. Ca un adevărat înlocuitor de desktop, Blade 18 are o performanță de top și caracteristici premium precum camera de 5MP, un sistem audio THX cu șase difuzoare, opțiuni extinse de upgrade, o selecție impresionantă de porturi și un sistem de răcire deosebit de eficient.

Noile Blade 18 vor fi lansate în primul trimestru al 2023 pe Razer.com, în magazinele RazerStore și în oferta anumitor retaileri la prețuri pornind  de la 2.899,99 dolari.

Razer Leviathan V2 Pro – Primul soundbar cu tehnologie Beamforming și AI care urmărește mișcarea capului

Razer Leviathan V2 Pro reprezintă cea mai nouă inovație din domeniul audio 3D, fiind primul soundbar cu tehnologie beamforming pentru desktop cu AI pentru urmărirea mișcării capului. Dezvoltat în colaborare cu pionierii experienței audio captivante, THX și cei mai renumiți experți în tehnologia 3D audio beamforming, Audioscenic, noul soundbar Razer pentru PC combină aceste caracteristici. El oferă un sunet surround, dar totodată se asigură că utilizatorul este mereu în așa numitul ”sweet spot”, adică în acel loc care îi permite să aibă cea mai bună experiență de ascultare. Toate aceste caracteristici sunt oferite de un dispozitiv cu dimensiuni compacte.

Prin combinarea sunetului surround bazat pe tehnologia beamforming cu AI-ul care urmărește mișcarea capului, Leviathan V2 Pro oferă o experiență audio 3D prin camera IR încorporată care detectează poziția utilizatorului. Astfel, soundbar-ul adaptează în timp real fasciculele audio la poziția utilizatorului, asigurând o experiență acustică peste medie.

Experiența de utilizare este îmbunătățită și de THX Spatial Audio, care, combinat cu tehnologia de beamforming dezvoltată de Audioscenic, garantează un sunet 3D autentic pentru toate formele de divertisment digital. Sunetul 3D dispune de două moduri de redare: THX Spatial Audio Virtual Headset este alegerea ideală pentru sursele de sunet stereo, oferind o acuratețe disponibilă până acum doar în cazul căștilor, în timp ce THX Spatial Audio Virtual Speakers este alegerea bună pentru conținutul audio cu mai multe canale, oferind o experiență asemănătoare cu cea oferită de sistemele de tip home theatre.

Cu un subwoofer inclus, Leviathan V2 Pro le este destinat utilizatorilor de PC și oferă un sunet curat, cu înalte bine definite și un bas puternic. Din noul soundbar nu lipsește nici tehnologia Razer Chroma RGB, dispozitivul fiind echipat cu 30 de zone de iluminare. Acesta poate să redea 16,8 milioane de culori și este compatibil cu peste 200 de jocuri care au integrat suport pentru această tehnologie.

Noul soundbar va fi disponibil din ianuarie 2023 la prețuri pornind de la 489,99 Euro pe Razer.com și în magazinele RazerStore.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , ,