Sony a lansat un controller PlayStation 5 pentru jucătorii cu nevoi speciale

Scris de | 10 ianuarie, 2023
Sony a lansat un controller PlayStation 5 pentru jucătorii cu nevoi speciale

Sony a avut mereu o mare atenţie spre zona de accesibilitate a produselor sale şi se vede treaba asta inclusiv în jocurile care au sosit pe PS5 în ultima vreme. Acum a lansat la CES 2023 un controller gândit pentru jucătorii cu nevoi speciale.

Dispozitivul este cunoscut drept Project Leonard şi are un design cum nu am mai văzut până acum. Are butoane şi stick-uri care se pot înlocui cu uşurinţă. Include contribuţii de la experţi în accesibilitate, membri ai comunităţii, dezvoltatori de jocuri. Este un kit de controller personalizabil, care va permite gamerilor cu dizabilităţi să joace titlurile de pe PS5 o perioadă mai lungă de timp şi într-un mod mai confortabil.

Controllerul funcţionează în tandem cu multiple accesorii third party de accesibilitate. E gândit să rezolve provocările cu care se confruntă utilizatorii cu control motor limitat, inclusiv cu dificultăţi în a ţine un controller în mâini pentru o lungă perioadă de timp. Project Leonardo poate primi componente personalizabile, capabile de stick-uri şi butoane, în diferite forme şi mărimi.

Suportă şi switch-uri third pary şi accesorii conectate prin cele 4 porturi 3.5 AUX. Fiecare accesoriu extern se poate configura să se comporte ca un alt buton. Peste o duzină de designuri au fost testate de experţii în accesibilitate pentru a găsi reţeta ideală.

Etichete: , , , ,

Sursa: mysmartprice