Apple a lansat iOS 16.3 cu extra funcţii de securitate şi watchOS 9.3

Scris de | 24 ianuarie, 2023
Apple a lansat iOS 16.3 cu extra funcţii de securitate şi watchOS 9.3

Aşa cum ne-a promis Apple a lansat la începutul săptămânii actualizarea la iOS 16.3 pe toate terminalele suportate. Aduce printre altele funcţii extra de securitate şi suport pentru noul HomePod. A debutat şi watchOS 9.3.

Noua versiune de iOS vine cu suport pentru Security Keys for Apple ID, permiţând autentificarea two factor pentru login-urile Apple ID. Poţi utiliza un soi de stick USB pentru a te autentifica, scăpând de parolă. Problema e că nu trebuie să pierzi stick-ul, cheia fizică fiind singura metodă de logare dacă ai selectat funcţia.

Apare şi un nou wallpaper Unity, dar şi suport pentru boxa HomePod de a doua generaţie. Funcţionalitatea Emergency SOS a fost modificată pentru a preveni apelurile accidentale la autorităţi. Ea se activează acum ţinând apăsat butonul lateral Power alături de volum sau volum jos. Apelul nu se va face până nu dai drumul la butoane.

Apar şi bug fix-uri, precum rezolvarea unui neajuns din aplicaţia Freeform, unde inputul cu degetul sau cu Apple Pencil nu apărea pe board-urile partajate. Era şi o problemă cu wallpaper-ul negru pe lockscreen, dar şi cu dungile orizontale de pe iPhone 14 Pro Max, atunci când îl porneam sau activam. S-a rezolvat şi problema cu Siri care nu răspundea corect la cerinţe legate de muzică.

Cine a rămas la iOS 15 primeşte versiunea iOS 15.7.3, ar cei care au un dispozitiv mult mai vechi rămas la iOS 12 primesc iOS 12.5.7. iOS 16.3 funcţionează pe toate iPhone-urile de la iPhone X încoace.

WatchOS 9.3 aduce noi watch face-uri, rezolvă bug-uri şi aduce îmbunătăţiri de performanţă.

 

Etichete: , , , ,