Tesla va investi 3,6 miliarde de dolari în realizarea unor fabrici noi în Nevada, pentru camionul electric Semi

Scris de | 25 ianuarie, 2023
Tesla va investi 3,6 miliarde de dolari în realizarea unor fabrici noi în Nevada, pentru camionul electric Semi

Tesla a anunțat că va investi 3,6 miliarde de dolari în extinderea gigafabricii sale din Nevada, dorind să construiască încă două clădiri noi, una pentru realizarea celulelor de baterie de 100 de gigawatts-oră și una care va deveni prima astfel de construcție unde se vor realiza, în volume mari, camioanele electrice Semi. În fabrica din Nevada se realizează deja motoarele electrice pentru Tesla Model 3 și baterii, alături de produsele de stocare a energiei proprietare Tesla, Powerwall și Powerpack.

La sfârșitul anului trecut, Tesla dezvăluia primele versiuni scoase din producție ale camionului său electric, Semi, a cărui lansare a fost îndelung amânată. În acel moment se anunța și că primele camioane sunt date celor de la Pepsi, primul client al Tesla pentru Semi, care este așteptat să fie produs în volum mai ridicat într-una din noile clădiri. Cealaltă este așteptată să producă suficiente baterii pentru aproximativ 2 milioane de vehicule ușoare anual, conform companiei.

Vestea vine chiar înaintea momentului în care Tesla își va anunța veniturile pe ultimul sfert al anului trecut și pe întreg anul 2022, unde se așteaptă ca producătorul să adreseze ratarea unor livrări în această perioadă și posibil chiar și unele declarații conform cărora CEO-ul Elon Musk ar fi fost distras de la conducerea companiei de evenimentele întâmplate în cadrul achiziției sale recente, Twitter. Musk se află și în mijlocul unei controverse cu privire la postarea sa pe Twitter din 2018, în care scria „funding secured”, sugerând că va face din Tesla o companie privată.

Noile fabrici ar urma să aducă nu mai puțin de 3000 de locuri de muncă noi în regiune, însă Tesla nu a comunicat încă data exactă la care va începe să le construiască.

Etichete: , , , , , , ,

Sursa: Tesla invests $3.6B in two new Nevada factories to build Semis and cells