REVIEW HyperX Armada 27, un monitor de gaming gata de luptă

REVIEW HyperX Armada 27, un monitor de gaming gata de luptă

Scris de | 30 ianuarie, 2023

Da, știu că vă era dor de un nou monitor de gaming aici pe connect, iar noi suntem aici să vă îndeplinim această dorință. Pentru că toată redacția este extrem de entuziasmată atunci când apare în discuție cuvântul gaming, suntem fericiți să tratăm acest subiect cu maximă seriozitate, iar de această dată responsabilitatea testării unui nou produs a căzut pe umerii mei. Deci hai să vedem cu urmează.

Întâi de toate, trebuie să recunosc că este prima dată când am pe masa test un monitor de la HyperX, și am fost destul de entuziasmat atunci când l-am montat și i-am dat drumul pentru prima dată. Acesta se remarcă din prima prin intermediul standului de montare, unul vertical care se prinde de marginea biroului, deci iată că din start avem parte de un diferențiator de majoritatea modelelor de gaming de pe piață, care, desigur pot fi montate și ele pe un astfel de accesoriu, însă acesta trebuie cumpărat separat.

Design

În termeni de prezentare nu sunt prea multe de zis, Armada 27 prezentându-se ca un display mai mult sau mai puâin obișnuit, fără elemente „prea” distinctive de design, și un aspect per total care bate spre clasic, mai degrabă, decât spre gaming, așa cum vedem la alți producători. Însă acesta nu e deloc un lucru rău. Cine a mai citit review-uri de-ale mele pentru laptopuri, este deja obișnuit cu faptul că mie îmi plac device-urile ceva mai conservatoare în aspect, iar în opinia mea acesta e mereu un lucru pozitiv, într-un peisaj care nu știe ce să mai scoată „plin de RGB”.

De-asta spun că din acest punct de vedere HyperX face apel către gamerii ceva mai „potoliți”, care apreciază un setup fără prea multe briz-briz-uri, însă care caută mereu ceva de top pentru biroul lor. Acest monitor bifează ambele aspecte și o face bine. Și da, trebuie să recunosc că acell desk-mount m-a cucerit din prima, și m-a ajutat foarte mult la wire-management-ul pe care l-am realizat pe birou.

Rezoluție & Rată de reîmprospătare

Armada 27 este un foarte bun all-rounder, după cum putem vedea foarte clar și din specificațiile sale. Nu, nu vorbim aici de un monitor cu rezoluție 4K sau vreun Full-HD cu rată de reîmprospătare care să ajute foarte mult in titlurile eSports, precum 240 Hz sau mai mare. În schimb, vedem un dispozitiv care nu face nici un compromis la calitate, se încadrează perfect în standardele lui 2023, și e bun la toate, de la titluri single-player, cu grafică de top, la jocuri online, competitive, precum Counter-Strike: Global Offensive sau PUBG.

În cazul de față, avem parte de un display de 27 de inci care vine la pachet cu o rezoluție maximă de 2560×1440 QHD, totul pe un panou IPS. Aceasta este însoțită de un refresh rate de 165 de Hz, și contribuie la pachetul onest pe care îl primești, în schimbul sumei de aproximativ 2600 de lei. În ceea ce privește comparația cu produsele concurenței, acesta se situează direct în parametrii potriviți pentru un astfel de price range. Și da, 27 de inci cuplați cu specificațiile de mai sus sunt un must-have pentru cei care își doresc o experiență de joacă clar peste medie.

Am testat pe el mai multe titluri diverse, precum CS:GO, PUBG, Cyberpunk 2077, Death Stranding sau FIFA 23. Desigur, totul a fost exact așa cum mă așteptam, iar diagonala lui Armada ne arată că, într-adevăr, acesta este numărul magic, atunci când vrei ceva bun și nici nu vrei să îți dai singur o gaură serioasă în buget. Iar un alt lucru bun este compatibilitatea cu Nvidia G-Sync, ceva care nu trebuie să îți lipsească dacă ai în PC o placă video produsă de echipa verde.

Conectivitate

Ei bine, aici am avut parte de o mică surpriză. Armada 27 beneficiază de doar trei porturi de conexiune: un Display Port și două HDMI 2.0. Desigur, putem să mergem pe premisa că nu avem nevoie de mai multe, desigur, mi se pare cea mai sănătoasă gândire. Însă nu pot să mă abțin atunci când mă gândesc să mulți dintre concurenții direcți ai acestui monitor vin cu ceva mai multe opțiuni hardware în ceea ce privește conexiunea. În fine, nu pot să spun că Armada stă bine sau rău la acest capitol, pot spune doar că sunt puțin surprins.

Eu l-am ținut, desigur, conectat la PC-ul meu personal cu RTX 3070 Ti în el, însă l-am încercat și cu o conexiune pe PS5, și pot spune că s-a comportat la fel de bine. Da, este un monitor versatil, care va aduce în viața ta și un timp de răspuns de doar o milisecundă, care poate fi și el reglat din setările interne ale monitorului.

Concluzia connect

HyperX Armada 27 este un monitor foarte interesant, care este produs de una dintre companiile mele preferate, în ceea ce privește perifericele. Desigur, prețul său se situează spre limita de sus a segmentului din care face parte, însă panoul IPS cu specificațiile cu care vine la pachet reușește să ofere o imagine foarte bună, indiferent de tipul de joc pe care îți place să-l butonezi.

Desk mount-ul este un mare plus, care te va scuti de multe bătăi de cap la wire management și la spațiul general de pe birou, iar designul conservator îl integrează bine în mai orice tip de setup de gaming existent. Per total, este o soluție bună, care mi-a bucurat ochii în perioada în care l-am utilizat ca monitor principal, în propriul birou de acasă.

Etichete: , , , , ,