Microsoft anunţă o nouă versiune a motorului de căutare Bing, cu funcţionalitate AI în stil ChatGPT

Scris de | 8 februarie, 2023
Microsoft anunţă o nouă versiune a motorului de căutare Bing, cu funcţionalitate AI în stil ChatGPT

Microsoft a ţinut o conferinţă de presă pe 7 februarie, în cadrul căreia a anunţat actualizări pe bază de AI, atât pentru motorul de căutare Bing, cât şi pentru browserul Edge. Microsoft a anunţat de altfel un parteneriat cu OpenAI pentru a îmbunătăţi Bing folosind ChatGPT.

Următoarea versiune de Bing va include un model de limbaj care ar fi chiar mai puternic decât ChatGPT şi gândit special pentru a excela la căutare. În spatele acestui motor de căutare se află o tehnologie proprietară nouă de la Microsoft cunoscută drept Prometheus Model. Printre beneficiile lui Prometheus se numără rezultate mai relevante ale căutării. Microsoft afirmă că acest model va face Bing mai sigur de folosit şi le va permite companiilor să îşi actualizeze rezultatele căutărilor mai rapid.

Noul Bing oferă o funcţie de chat şi are o bară de căutare extinsă, care îţi permite să scrii până la 1000 de caractere. A fost şi un demo la eveniment, în cadrul căruia Yusuf Mehid, Chief Marketing Office în cadrul companiei i-a cerut lui Bing să îi compare pe cei mai influenţi artişti mexicani şi cele mai apreciate picturi ale lor. Bing a făcut o comparaţie într-un panou cu notiţe luate şi link-uri.

Ulterior Bing a fost pus să compare 3 aspiratoare pentru posesorii de animale de companie, cu aspecte Pro şi Contra. Funcţia de Chat e utilizată pentru a da comenzi în genul creării unui itinerariu pentru o excursie. Motorul de căutare se ocupă de linkuri spre cazare, zboruri şi activităţi de pe insule.

Şi browserul Edge a primit două funcţii cu AI: chat şi compose. Chat îţi permite să faci rezumatul unei pagini web sau document, iar compose e un asistent pentru cei care scriu, ajutându-te să generezi text, de la emailuri la social media, bazându-se pe câteva puncte de pornire. Între timp şi Google a anunţat Bard, propriul său chatbot cu AI.

Etichete: , , , , ,

Sursa: The Verge