Starlink testează un serviciu de roaming global cu preţ de 200 de dolari pe lună

Scris de | 21 februarie, 2023
Starlink testează un serviciu de roaming global cu preţ de 200 de dolari pe lună

Reţeaua de sateliţi a lui Elon Musk se pregăteşte să ofere un nou serviciu, de această dată unul de roaming global cu preţ pe măsură. Va costa 200 de dolari pe lună şi promite acum „conexiune Inernet aproape oriunde există sol terestru”.

Serviciul Global Roaming va costa 200 de dolari pe lună, asta pe lângă suma de 599 de dolari plătită pentru antena satelit Starlink Kit. Compania deţinută de SpaceX foloseşte conexiunile inter-satelit pentru a furniza servicii Internet utilizatorilor din toată lumea, acolo unde acoperirea e disponibilă. Fiind un serviciu experimental încă, Global Roaming ava oferi serviciu Internet de mare viteză şi cu latenţă redusă, combinat totuşi cu „perioade de conectivitate slabă sau… deloc”.

Încă se aşteaptă şi aprobări la nivel de reglementare, pentru că nu toate ţările sunt 100% de acord cu furnizarea acestor servicii pe teritoriul lor. Actualul abonament Starlink RV la permite utilizatorilor să folosească echipamentele şi la nivel internaţional, doar că noul abonament Global Roaming va acoperi şi mai multe teritorii. Cei care au RV plătesc în jur de 124 de euro pe lună, dar sunt limitaţi la utilizare pe un singur continent.

Clienţii pot livra hardware-ul înapoi în 30 de zile şi vor primi banii înapoi, dacă sunt nemulţumiţi. În plus, abonamentele se pot anula oricând. Printre zonele de pe glob în care Starlink nu e 100% operaţional se numără părţi din Rusia, China şi Iran.

Etichete: , , , ,

Sursa: Slashgear