Apple va lansa MacBook-uri şi un iMac cu procesor M3 în această vară

Scris de | 7 martie, 2023
Apple va lansa MacBook-uri şi un iMac cu procesor M3 în această vară

Teoretic Apple ar trebui să lanseze produse hardware noi în această lună, dar practic nimic nu e sigur. Ce e clar e că ni se pregăteşte o nouă generaţie de procesor ARM, un M3 care va debuta pe MacBook-uri şi un iMac în această vară.

Mark Gurman, analist Apple şi jurnalist Bloomberg a declarat că firma din Cupertino ar fi gata să lanseze noi modele de MacBook cu diagonală de 13 şi 15 inch, având procesor Apple M3 la interior. Lista nu se opreşte aici, deoarece ne aşteaptă şi noi iMac-uri, dar şi un Mac Pro cu design nou. Noile modele MacBook Air vor fi anunţate probabil în această primăvară sau vară, iar ambele versiuni de notebook vor fi bazate pe procesorul M3.

Nu va exista doar o singură versiune de chipset, deoarece sunt în cărţi şi un M3 Pro şi un M3 Max, variante mai puternice de M3. Ele vor sosi totuşi de abia prin 2024, cu un salt mare de eficienţă, mulţumită tehnologiei de 3 nanometri. Şi Mac Pro şi iMac vor primi upgrade-uri, iar chipul M2 Ultra cu 24 de nuclee şi 76 de nuclee GPU va ajunge pe Mac Pro, alături de până la 192 GB RAM.

iMac-ul va primi M3-ul la interior. iMac-urile clasice cu ecrane de 24 inch se pregătesc de asemenea de un salt generational, cu schimbări la nivel de design intern, conform aceleiaşi surse. Şi un ataşament pentru stand e aşteptat, iar debutul ar avea loc în a doua jumătate a anului. Nu uităm de iPad Pro, care la rândul său adoptă un CPU M3, dar şi un ecran OLED.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Engadget