GPT4 va fi de 500 de ori mai puternic decât ChatGPT, debutează săptămâna viitoare

Scris de | 11 martie, 2023
GPT4 va fi de 500 de ori mai puternic decât ChatGPT, debutează săptămâna viitoare

Dacă vi v-s părut impresionant ChatGPT până acum, staţi să vedeţi ce urmează! Microsoft ar urma să ţină un eveniment pe 16 martie, în cadrul căruia vă prezenta GPT-4, un sistem de 500 de ori mai puternic decât actualul ChatGPT.

Actuala versiune de ChatGPT e construită pe baza lui GPT 3.5, cu 175 de miliarde de parametri Machine Learning, Ei bine, GPT-4 va avea 100 de trilioane de parametri. Va putea procesa cu uşurinţă multiple tipuri de date, de la video-uri la imagini, sunete, numere mari. Experţii în AI promit că de săptămâna viitoarea vom putea folosi ChatGPT pentru a scrie scenarii de filme, genera actori pentru film, a produce filmul şi a îl distribui spre public.

Marela atuu al lui GPT-4 e că are capacitate multimodală, adică poate transforma textul în video, ceva ce am mai văzut la soluţii AI în ultimul an. Meta şi Google lansau generatoare de video din text încă din toamnă trecută. Deocamdată Microsoft e tăcută cu privire la evenimentul de pe 16 martie şi tot ce ştim că e Satya Nadella, CEO-ul MS va fi acolo pentru a prezenta „viitorul AI-ului”, inclusiv modul în care va funcţiona în Teams, Word, Outlook.

Până acum video-urile create de AI aveau un look artificial, cu obiecte blurate şi animaţii distorsionate. În plus le lipsea sunetul deseori, deci e nevoie de un boost. OpenAI are deja un tool numit Dall-E, care poate crea imagini din descrieri în cuvinte. Modelele de limbaj programate sunt algoritmi care pot recunoaşte şi genera text folosind cunoştinţe preluate din dataset-uri mari, precum Wikipedia.

De aici până la singularitate mai e totuşi cale lungă.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: Standard.co.uk