Meta lucrează la un rival pentru Twitter

Meta Platforms lucrează la un rival pentru Twitter, iar gigantul american nu se mai mulţumeşte cu reţelele de socializare pe care le păstoreşte deja: Facebook, Instagram şi Whatsapp. Meta Platforms explorează planuri de a lansa o nouă aplicaţie de social media, una gândită ca o „piaţă publică”, fix conceptul lui Twitter.

Un purtător de cuvânt Meta a declarat pentru Reuters că gigantul explorează o reţea de socializare de sine stătătoare, decentralizată şi gândită pentru a partaja update-uri text. Compania crede că există o oportunitate de a crea un spaţiu separat, acolo unde creatorii, figurile publice să partajeze update-uri despre interesele lor. Infrastructura din spatele noii reţele va fi similară cu cea din spatele Mastodon, serviciu în stil Twitter lansat în 2016 şi devenit popular în 2022, odată cu migraţia utilizatorilor de la Twitter după preluarea sa de către Elon Musk.

O aplicaţie rivală cu Twitter le-ar permite celor de la Meta să profite de momentul slab al companiei lui Musk. Twitter are în special probleme în a atrage advertiseri, mai ales cei din zona auto, care au părăsit platforma în grup după preluare. În ultima săptămână reţeaua de microblogging a picat de 2 ori şi gurile rele spun că a fost din cauza unor concedieri făcute în zone cheie.

Meta pe de altă parte nu sta nici ea foarte bine: nu mai atrage utilizatorii tineri, care merg spre TikTok, în vreme ce pariul pe Metaverse nu a fost câştigător. Şi Instagram se luptă din greu cu TikTok, pierzând influenceri în favoarea aplicaţiei chinezeşti.