Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 2 devine oficial: procesor midrange pentru gameri

Scris de | 20 martie, 2023
Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 2 devine oficial: procesor midrange pentru gameri

După ce a prezentat procesorul Qualcomm Snapdragon 782G în ianuarie, acum Qualcomm vine cu chipsetul Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 2. Este promovat ca un procesor pentru gameri din zona midrange sau chiar entry level.

Chipsetul este produs pe baza unui proces de litografiere de 4 nm, ca şi chipseturile de pe flagship-uri în acest moment. Este derivat din procesorul Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 aparent şi vine cu un nucleu principal Cortex-X2 tactat la 2.91 GHz, împreună cu 3 nuclee Cortex-A710 pentru performanţă. Ele sunt tactate la 2.49 GHz. Apoi avem 3 nuclee Cortex-A710 pentru performanţă, tactate la 2.49 Hz, plus 4 nuclee Cortex-A510 la 1.8 GHz.

Aduce cu 15% mai multă performanţă în mod single core în aplicaţia GeekBench 6 faţă de un CPU rival. Chipsetul înregistrează şi un salt de performanţă de 25% la nivel de GPU şi oferă ceva numit „interpolare Adreno Frame Motion Engine”. Se îmbunătăţeşte performanţa la nivel de AI, cipul fiind cu 40% mai rapid faţă de precesor. În ce priveşte partea optică, avem un procesor de semnal de imagine care optimizează fotografiile, iar chipsetul suporta camere de până la 200 MP.

Filmează în 4K HDR, iar captura low light este acum superioară. Poate face 30 de fotografii ultra rapid şi să le combine într-un singur cadru ultra detaliat low light. Vine cu suport aptX Losless Audio de la Qualcomm şi un model Snapdragon X62 5G, care oferă suport pentru Wi-Fi 6E. Primele telefoane cu Snapdragon 7+ Gen 2 la interior vor costa în jur de 400 de USD.

Etichete: , , , ,

Sursa: GSMArena