Codul sursă Twitter a fost publicat pe Internet; Hackerii îl pot folosi pentru a da jos reţeaua

Twitter continuă să aibă probleme de când Elon Musk e la conducerea sa, iar de această dată codul său sursă a fost expus. Părţi din cod au fost publicate pe resursa pentru dezvoltatori Github, iar hackerii pot prelua părţi de cod şi să le folosească pentru a da jos platforma.

Am aflat recent şi că Twitter nu stă bine deloc şi că valorează acum aproximativ 50% din cât a plătit Elon Musk pentru această „jucărie”. Primele speculaţii cu privire la achiziţie începeau acum fix un an. Acum vedem cum părţi din codul sursă Twitter au ajuns pe Github, platforma deţinută de către Microsoft, acolo unde găsim cod pentru dezvoltarea software. Între timp Github a primit un mesaj de takedown de la Twitter şi a dat jos codul problematic.

Încă nu e clar cât timp a stat codul acolo totuşi, iar gurile rele spun că e vorba de săptămâni bune, poate luni. Twitter a pornit deja o procedură legală contra Github, care trebuie să prezinte toate informaţiile de identificare ale celor responsabili, dar şi ale celor care au descărcat cod. Reţeaua deţinută de Elon Musk a trimis vineri o cerere de tip copyright infringement spre GitHub, iar compania a dat codul jos în aceeaşi zi.

Până acum teoria e că persoanele responsabile cu acest leak au părăsit Twitter anul trecut şi au dorit să se răzbune. Posibil să fi făcut parte din valul de 75% din angajaţi ai companiei concediaţi de Musk în ultimele luni. Problema cu codul e că include vunerabilităţi de securitate, care le pot da hackerilor mijloace de a extrage date ale utilizatorilor. Cyber securitatea Twitter fusese aspru criticată de insideri şi experţi chiar şi înainte de preluarea lui Musk.