Lenovo se retrage de pe piaţa de telefoane de gaming, renunţa la Legion Phone

Scris de | 29 martie, 2023
Lenovo se retrage de pe piaţa de telefoane de gaming, renunţa la Legion Phone

Lenovo a anunţat în ultimele 24 de ore o serie de laptopuri, unele mai degrabă pentru productivitate decât pentru gaming, dar a avut şi o veste proastă: se retrage de pe piaţa de smartphone-uri de gaming.

Iniţial totul apăruse ca un zvon, dar ulterior cei de la Android Authority i-au contactat pe cei de la Lenovo şi au avut confirmări cu privire la retragere. Lenovo îşi va închide segmentul Legion Phone şi nu va mai investi în telefoane de gaming. Motivul citat este o transformare a business-ului şi o consolidare a portofoliului de gaming. Purtătorul de cuvânt a subliniat că asta nu înseamnă că Lenovo renunţa la gaming.

Ultimul astfel de smartphone lansat de Lenovo a fost Legion Y70 în 2022. Era disponibil doar în Asia şi Europa şi nu s-a vândut prea bine. Lenovo concurează cu cei de la ASUS şi ROG Phone-urile lor apreciate pentru performanţă, accesorii, dotări. Între timp au apărut şi zvonuri că Black Shark renunţa la rândul său la segment. Rămâne totuşi Nubia Red Magic în acţiune, cu telefoane cu spate transparent, cu sistem de iluminare şi răcire cu ventilatoare cu palete integrate în carcasă.

Mai există şi experimente că POGO F4 GT, dar ele apar rar. Nu strica puţină concurenta în plus în segment, asta e sigur.

Etichete: , , ,

Sursa: Phone Arena